Σαβ, 29 Ιαν 2022
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά. Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της με έκδηλη συγκίνηση

27/10/2021

H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά λαμβάνει χώρα σήμερα στη Μητρόπολη και στο Α’ Νεκροταφείο. Η οικογένειά της, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και πολύς κόσμος έχουν πάει στην Μητρόπολη για να την αποχαιρετήσουν προσκυνώντας τη σορό της με έκδηλη συγκίνηση. Για τις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η εξόδιος ακολουθία, συνοδεύοντας τη γενναία πολιτικό στο τελευταίο της ταξίδι.

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες λόγω εθνικού πένθους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Η σορός της έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, από τις 10:00 στη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία της θα τελεστεί από το Α’ Νεκροταφείο, με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και η “Κιβωτός του Κόσμου”

 

 

ΠΗΓΗ: ertnews.gr