Κυρ, 21 Ιουλ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

Τιμητική βράβευση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου από την Unesco

28/5/2024

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Σεμιναρίου Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO 2024, με θέμα «UNESCO Global Geoparks and Sustainable Management» το οποίο πραγματοποιείται στην Λέσβο με συντονιστή τον καθ. Δ. Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

 

Οι διοργανωτές απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη για την συμπαράσταση και την βοήθεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και για την συμβολή της στην προβολή της γεωλογικής κληρονομιάς της Λέσβου.

 

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής για την ανάδειξη, την συντήρηση και την προστασία του Απολιθωμένου Δάσους, ενός μνημείου παγκόσμιας εμβέλειας και μοναδικό όπως σημείωσε, στις δράσεις της Περιφέρειας ώστε να αναδειχτούν προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου όπως οι υγρότοποι και στην λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής το οποίο έχει παραχωρήσει η Περιφέρεια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

 

Τιμητική Βράβευση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου από την Unesco