Τρι, 27 Οκτ 2020
Αρχική  > Δήμοι

Τη συμμετοχή της ΠΕΤΑ Α.Ε στο πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ ΙΙ» ανακοίνωσε ο Δ. Παπαστεργίου

3/9/2020
Τη συμμετοχή της εταιρείας της Αυτοδιοίκησης «Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη ΑΕ» (ΠΕΤΑ ΑΕ) στο πιλοτικό πρόγραμμα για το μεταναστευτικό μέσω του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ ΙΙ» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.

Ειδικότερα μιλώντας σήμερα, Τετάρτη, στην συνεδρίαση του προεδρείου της ΠΕΤΑ, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην αναβάθμισή της σε ένα ακόμη πιο αποτελεσματικό και σύγχρονο εργαλείο για την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

«Η ΠΕΤΑ με τις προσπάθειες όλων μας θα μπει σε νέα τροχιά. Η συμμετοχή της στο πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ ΙΙ» θα είναι η αρχή για την αναβάθμιση της εταιρείας αλλά και της καλύτερης αντιμετώπισης ενός πραγματικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Η αποχώρηση διαφόρων δομών και τα ελεύθερα διαμερίσματα που θα μείνουν, σε συνεννόηση με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα λειτουργήσουν πιλοτικά για τέσσερις μήνες. Είμαι βέβαιος ότι οι δήμοι με την συμβολή της ΠΕΤΑ θα φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε επίσης ότι σημαντικός θα είναι ο ρόλος της ΠΕΤΑ στην στήριξη της Αυτοδιοίκησης μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με την τεχνογνωσία της και τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα όπου υπάρχει κενό στους δήμους.