Κυρ, 21 Ιουλ 2024

Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Σέρρες... στο "κόκκινο". Πλησιάζουν η Λάρισα και η Ροδόπη

29/10/2020

Εξαιτίας της τεράστιας έκρηξης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες επανέρχονται τα σχετικά σενάρια για lockdown. Η επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως χθες βράδυ και φέρεται να εισηγείται την επίσπευση μέτρων όπως ο περιορισμός των μετακινήσεων από νομό σε νομό, το κλείσιμο της εστίασης νωρίτερα από τα μεσάνυχτα και συνεπακόλουθα η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 12.30’ σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, η καθολική χρήση μάσκας ακόμη και στις «κίτρινες» περιοχές.

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει χρώμα, και μπαίνει στο κόκκινο… από το πορτοκαλί που βρισκόταν όλες αυτές τις ημέρες. Η επιβολή του τοπικού lockdown είναι προ των πυλών για τους Θεσσαλονικείς. Κοντά στο «κόκκινο» βρίσκονται, όμως, και η Λάρισα και η Ροδόπη.

 

Το γενικευμένο lockdownδεν πρόκειται να εξεταστεί νωρίτερα από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς τότε συμπληρώνονται οι 14 μέρες από την επιβολή των μέτρων της καθολικής χρήσης μάσκας και της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας, συνεπώς τότε θα μετρηθεί η επίπτωσή τους. Σε περίπτωση εφαρμογή του, δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά που είχε το μήνα Μάρτιο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο newsit, ο Στ. Πέτσας.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου – το οποίο επίσης θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη.

Πηγή: https://www.newsit.gr