Σαβ, 29 Ιαν 2022
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Θ. Αμπατζόγλου: «Πολιτική Προστασία και Εθελοντές αποτελούν δίχτυ ασφάλειας για κάθε Μαρουσιώτη»

16/12/2020

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας και οι Εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου επιχείρησαν με περίσσια αποφασιστικότητα τα προηγούμενα 24ωρα κατά την εκδήλωση των φαινομένων κακοκαιρίας, όπως άλλωστε πράττουν σε κάθε ανάλογη περίπτωση.

Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχεδιασμό για τη χειμερινή περίοδο, όπως αυτός παρουσιάστηκε κατά τη σύσκεψη του αρμοδίου οργάνου του Δήμου, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του Αμαρουσίου ευρισκόμενες σε 24ωρη επιφυλακή χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλά περιστατικά όπως σε καθαρισμούς φρεατίων και απομάκρυνσης φερτών υλικών, σε πτώσεις καδιών ή/και δέντρων ακόμη και σε τροχαίο όπου έπρεπε να σβηστεί φωτιά οχήματος και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση επί του οδοστρώματος.

 

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου συγχαίροντας την Πολιτική Προστασία και τους Εθελοντές του Δήμου για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα δηλώνει: «Τις στιγμές των έντονων καιρικών φαινομένων αλλά και των φυσικών κινδύνων εν γένει, οι Δυνάμεις του Δήμου μας, επιφορτισμένες με την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών λειτουργούν με υποδειγματικό τρόπο, αψηφώντας την οποιοδήποτε αντιξοότητα. Στο νέο τεχνικό μας πρόγραμμα, ενισχύουμε το έργο τους με υπηρεσίες και μέσα και ταυτόχρονα αναβαθμίζουμε το ρόλο και την εκπαίδευση των Εθελοντών. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να διεκδικούμε, με τεκμηριωμένες μελέτες, από τους αρμόδιους φορείς, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που τόσο ανάγκη έχει το Μαρούσι».