Παρ, 02 Ιουν 2023
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και οι εργαζόμενοί τους δεν προσφέρονται για ιδιοτελή μικροπολιτική εκμετάλλευση.

17/5/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.

 

Η πολιτική ηγεσία και οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με συχνές αναφορές στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, χρησιμοποιούν έναν επιτυχημένο θεσμό ως επικοινωνιακό όχημα για ν’ αποκομίσουν τα εύσημα από την εργασία των υπαλλήλων που τα έχει αναδείξει «στην πρώτη θέση των υπηρεσιών» σε επίπεδο εξυπηρέτησης πολιτών.

 
 Τα ΚΕΠ αποδεικνύουν την αξία τους και αξιολογούνται καθημερινά. Η αναγνώριση που έχουν αποδώσει οι πολίτες στους εργαζόμενους, έχει αποτυπωθεί πολλές φορές σε έρευνες κι έχουν αναδειχτεί σε μία καταξιωμένη στη συνείδηση των πολιτών υπηρεσία. 
 
Τονίζουμε στο Υπουργείο και στους εκπροσώπους του ότι η επιτυχία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών δεν οικειοποιείται ευκαιριακά όσο κι αν προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν με επικοινωνιακές τεχνικές. 
 
Η επιτυχία πιστώνεται στο έμψυχο δυναμικό, που αποτελεί βασικό μοχλό κίνησης και στη δική μας φιλότιμη προσπάθεια που πιστέψαμε, αγαπήσαμε και χτίσαμε με πολλές δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια τα ΚΕΠ. 
 
Η επιτυχία οφείλεται στην ευσυνειδησία και τη συνέπεια των εργαζομένων που τα καθιερώσαμε ως έναν από τους διαχρονικά πιο αξιόπιστους θεσμούς της δημόσιας διοίκησης. Το κύρος των ΚΕΠ δεν είναι αποκλειστικότητα αιρετών, υπουργών , υφυπουργών ή της κυβέρνησης, αλλά είναι επίτευγμα του προσωπικού που επί εικοσιένα χρόνια ανταποκρινόμαστε επάξια στο έργο μας.
 
 Είναι απόντες από όλα τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά παρόντες στις φωτογραφίες και την αυτοπροβολή τους, γι' αυτό ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. 
 
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και οι εργαζόμενοί τους δεν προσφέρονται για ιδιοτελή μικροπολιτική εκμετάλλευση.

 


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
ΚΟΧΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                              ΤΣΑΜΙΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ