Παρ, 09 Ιουν 2023
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Τ. Γαϊτάνης: Οι 15 διεθνείς συμφωνίες σε 27 μήνες θωρακίζουν τη χώρα διπλωματικά, ενεργειακά και στρατιωτικά

21/10/2021

Ο ρόλος της χώρας μας στα Βαλκάνια, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έχει αναβαθμιστεί τους τελευταίους 27 μήνες με την υπογραφή 15 διεθνών συμφωνιών, από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα τόνισε σε συνέντευξή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης.

«Με τις 15 Διεθνείς Συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα μας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, την έχουν θωρακίσει ενεργειακά, διπλωματικά και στρατιωτικά. Θυμηθείτε πού ήμασταν πριν 2 χρόνια και πού βρισκόμαστε σήμερα, είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και υπογράμμισε ότι η ελληνική διπλωματία έχει καταφέρει να καταστήσει το ζήτημα με την Τουρκία ως θέμα ευρωτουρκικό.

Ερωτηθείς για το πως βλέπει να εξελίσσεται η στάση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να την προεξοφλήσει, δήλωσε αισιόδοξος αλλά υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Ενώ συμπλήρωσε πως επιθυμούμε την καλή γειτονία και την καλή σχέση με την Τουρκία στη βάση όμως του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

Παράλληλα ο κ. Γαϊτάνης τόνισε πως οφείλουμε να ισχυροποιηθούμε περαιτέρω σε οικονομικό, στρατιωτικό, διπλωματικό επίπεδο και να εκμεταλλευτούμε ακόμη περισσότερο τη δική μας ήπια ισχύ σε τομείς όπως, ο Πολιτισμός και η Παιδεία. «Σήμερα έχουμε αυτοπεποίθηση και προετοιμαζόμαστε για το μέλλον». Θα μπορούσαμε ακόμα να ισχυριστούμε ότι είμαστε στη θέση που μπορούμε εμείς οι ίδιοι να καθορίζουμε το μέλλον, κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

 

ΠΗΓΗ:ertnews.gr