Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Συνελήφθη στα Καλύβια οδηγός σχολικού λεωφορείου χωρίς δίπλωμα – Μετέφερε 40 μαθητές

5/4/2023
Στη σύλληψη ενός 66χρονου που μετέφερε 40 μαθητές ιδιωτικού σχολείου με λεωφορείο χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί στα Καλύβια.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το δίπλωμα του είχε αφαιρεθεί κατά το παρελθόν σε προηγούμενο έλεγχο καθώς είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα (4-4-2023) στα Καλύβια, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, 66χρονος ημεδαπός για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Ειδικότερα, ο ως άνω οδηγός εντοπίστηκε έξωθεν σχολικού συγκροτήματος στα Καλύβια, να οδηγεί λεωφορείο ιδιοκτησίας του, έχοντας ως επιβάτες περί τους 40 μαθητές.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 66χρονος οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, έπειτα από παράβαση που του είχε βεβαιωθεί και είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση.

Στη συνέχεια, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, οι μαθητές αποβιβάστηκαν και το δρομολόγιο επιστροφής τους πραγματοποιήθηκε από έτερα λεωφορεία.

Ο 66χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.