Κυρ, 21 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Σέρρες

Συνάντηση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά

18/5/2022

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στις Σέρρες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Μισιρλής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Σερρών Χαράλαμπος Τσιλιακούδης. 

Η συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό και γόνιμο κλίμα επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες και ειδικά τον κλάδο της εστίασης και της αναψυχής με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στο υψηλό ενεργειακό κόστος που πλήττει τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τους Δήμους.

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Δημαρχείο τον φίλο και πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, ο οποίος αποτελεί επί σειρά ετών τη φωνή ενός από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, των επαγγελματιών, των εμπόρων και βιοτεχνών.

Η σημερινή επίσκεψη σηματοδοτεί τις πολύ καλές μας σχέσεις σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, καθώς στην ΚΕΔΕ έχουμε μία αγαστή συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ για θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Ως Δήμος Σερρών έχουμε αναπτύξει με τις διοικήσεις της ΟΕΒΕΣ Σερρών και του Σωματείου Εστιατόρων ένα δίκτυο συνεργασιών, το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζουμε την επιχειρηματική κοινότητα.

Είμαστε από τους Δήμους που από την πρώτη στιγμή αξιοποίησαν όλες τις δυνατότητες που έδινε ο νόμος για τη ελάφρυνση των επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ με μία σειρά ακόμη από μέτρα και ενέργειες δίνουμε το στίγμα μας και δείχνουμε την ακλόνητη πεποίθησή μας ότι πρέπει να κρατήσουμε όρθια τη μικρή επιχειρηματικότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Σερρών ενημέρωσε τον κ.Καββαθά για τα μέτρα που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή για τη στήριξη των επιχειρήσεων αναφέροντας μεταξύ άλλων:

-την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών κατά 30% για όλες τις επιχειρήσεις, 

-την πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όλες τις νέες επιχειρήσεις για τα τρία πρώτα έτη της λειτουργίας τους και την επέκταση της χρονικά ανάλογα με την αύξηση της απασχόλησης, 

-την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ειδικών κατηγοριών επιχειρηματιών, πολύτεκνων, τρίτεκνων, ΑμεΑ και μονογονεϊκών οικογενειών,

-την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη όλων των επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα του 2020 και του 2021 που δεν λειτούργησαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων,

- την επιστροφή των τελών τραπεζοκαθισμάτων στο 100% για όλο το χρονικό διάστημα του 2021, που τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρέμειναν κλειστά,

- τη δραστική μείωση της τιμής του νερού 

Από την πλευρά του ο κ.Καββαθάς υπογράμμισε: 

«Είχα την τιμή να επισκεφθώ το Δημαρχείο Σερρών και να συναντηθώ με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη με τον οποίο μας συνδέει μία σχέση ετών και κοινών δράσεων.

Συζητήσαμε θέματα συνεργασίας και συνεργειών για τα ζητήματα της εστίασης και άλλων κλάδων επιχειρηματιών, καθώς και τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει ο Δήμος Σερρών όλο το προηγούμενο διάστημα.

Θεωρώ ότι το μέτρο της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη για όλες τις νέες επιχειρήσεις για τα τρία πρώτα έτη αποτελεί μία καλή πρακτική, που πρέπει να υιοθετηθεί από όλους τους Δήμους για να στηρίξουμε τη νέα επιχειρηματικότητα.

Μάλιστα, η σύνδεση της απαλλαγής με την αύξηση της απασχόλησης συνιστά για μένα ένα πρωτόγνωρο μέτρο στην κοινή κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι Δημοτικές Αρχές και οι τοπικές ενώσεις επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία που επηρεαζόμαστε από μία πολυεπίπεδη οικονομική κρίση».

Η συνάντηση στο Δημαρχείο Σερρών ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων.