Παρ, 12 Αυγ 2022
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Συνάντηση σήμερα Μητσοτάκη-ΚΕΔΕ, ανακοίνωσε ο Πέτσας στη Βουλή

3/12/2021

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης ««Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσα από πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης».

Τους Βουλευτές–μέλη της Επιτροπής ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπ. Εσωτερικών, Στ. Πέτσας.

Στο πλαίσιο των τοποθετήσεών του χθες 2 Δεκεμβρίου λοιπόν, ανέφερε δύο φορές ότι υπάρχει «αυριανή συνάντηση» του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ΚΕΔΕ.

 

Ειδικότερα, ο Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε σχετικά τους Βουλευτές ως εξής:

- « (...) Όσον αφορά το θέμα, το τι λέμε και το τι κάνουμε, αν ακούσαμε την Αυτοδιοίκηση και αν κάναμε διάλογο μαζί της, τρεις φορές, συμπεριλαμβανομένης της αυριανής, θα δει ο Πρωθυπουργός την ΚΕΔΕ (...) »

- « (...) Και η τελευταία δέσμευση ήταν η συγκράτηση του κόστους ενέργειας. (...) ελπίζω, ότι σύντομα θα είμαστε σε τελική φάση να ανακοινώσουμε και κάτι μετρήσιμο. Σήμερα είχαμε ξανά μια συζήτηση γι’ αυτό ενόψει και της αυριανής συνάντησης που θα έχει ο Πρωθυπουργός με την ΚΕΔΕ. (...) »

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η «συνάντηση» του Πρωθυπουργού με το ανώτατο θεσμικό όργανο εκπροσώπησης της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης απουσιάζει από το επίσημο πρόγραμμά του, τουλάχιστον όπως αυτό ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του  .

Είναι άραγε αυτό ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η νυν Κυβέρνηση στο θεσμό και τους Αιρετούς εκπροσώπους του, ώστε η σύσκεψη μαζί τους να είναι ασήμαντο ραντεβού, ανάξιο αναφοράς στο Πρόγραμμά του ;