Σαβ, 02 Ιουλ 2022
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Συνάντηση ΠτΔ με τη ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης

22/10/2021

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρία Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς στο Προεδρικό Μέγαρο, με επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα σε περίοδο πανδημίας.

«Ευχαριστώ Πρόεδρε Σακελλαροπούλου για την πολύ θετική και εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε σήμερα», έγραψε η κ. Μπούριτς σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα, τις συνέπειες της πανδημίας, την άνοδο του αυταρχισμού, την κλιματική αλλαγή, αλλά και τις νέες τεχνολογίες, ο σεβασμός της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, είναι ο μόνος δρόμος», τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη την Μαρία Μπούριτς στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ενώ οι κυβερνήσεις έπρεπε να εκτελέσουν το καθήκον της προστασίας της ζωής των πολιτών, ταυτόχρονα έπρεπε τα μέτρα που λαμβάνονται να έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια έτσι ώστε να μη γίνει κατάχρηση της Δημοκρατίας, να μην υπάρχει τελικά κρίση της Δημοκρατίας», τόνισε από την πλευρά της η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρία Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς.