Δευ, 11 Δεκ 2023
Αρχική  > Δήμοι

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης είχε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου

4/8/2022

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.

 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ελευσίνας Λεωνίδας Παππάς και ο συνεργάτης του Υπουργού & Α’ Επιλαχών Βουλευτής Δ. Αττικής Σταμάτης Πουλής.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εξελίξεων που αφορούν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με τον Δήμαρχο Αργύρη Οικονόμου να εκφράζει την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη να επαναλειτουργήσουν, σε ένα υγιές πλαίσιο, τόσο για τους εργαζομένους όσο και επ ωφελεία της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

 

Άλλωστε, από το 2019 η Δημοτική Αρχή έχει εκφράσει τις σταθερές της απόψεις για τη στήριξη των Ναυπηγείων Ελευσίνας, την απόδοση των δεδουλευμένων των εργαζομένων, την επαναφορά της εργασιακής ασφάλειας και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

 

Πρόκειται για στάση που έχει επικοινωνηθεί με κάθε τρόπο σε όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και στους ίδιους τους εργαζομένους.

 

Παράλληλα, συζητήθηκαν και αναπτυξιακά έργα που δρομολογεί ο Δήμος Ελευσίνας, για τα οποία και ζητήθηκε η υποστήριξή τους.

 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι ένα ζήτημα που από τότε που αναλάβαμε, ως Δημοτική Αρχή, παρακολουθούμε στενά και έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, εκφράζοντας τη θέση μας που δεν είναι άλλη από την υγιή επαναλειτουργία του. Έτσι και στη συνάντησή μας με τον Υπουργό, μεταφέραμε και συζητήσαμε ακριβώς αυτή τη θέση, για την οποία και υπήρξε σύμπνοια απόψεων. Ταυτόχρονα, μιλήσαμε και για τα αναπτυξιακά έργα που ετοιμάζουμε για τον Δήμο μας, για τα οποία βρισκόμαστε και σε αγαστή συνεργασία με τον Υπουργό, προκειμένου να τα υλοποιήσουμε άμεσα».