Δευ, 22 Ιουλ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση WARSAW FOOD EXPO 2024

28/5/2024

Υλοποιώντας με συνέπεια την πολιτική εξωστρέφειας που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κρήτης, για την προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή αγορά, συμμετείχε  στην διεθνή έκθεση  WARSAW FOOD EXPO 2024,  μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του αγροδιατροφικού κλάδου. Στην έκθεση  που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε στο περίπτερό της  επιχειρήσεις  του κλάδου από όλη την Κρήτη,  δίνοντας τους τη δυνατότητα να προβάλουν και να προωθήσουν  τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα παραγωγής τους στην Πολωνική αγορά και παράλληλα την ευκαιρία να δικτυωθούν με εκπροσώπους του κλάδου και να δημιουργήσουν πολύτιμες επιχειρηματικές συνδέσεις.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης το «παρών» έδωσε η ελληνική πρεσβεία στη Βαρσοβία διά της εμπορικής ακολούθου της Σοφίας-Μαρίας Μπαγατέλα,  η οποία καλωσόρισε τους κρητικούς  παραγωγούς  συνομίλησε μαζί τους.  Όπως ανέφερε, «η Πολωνία είναι μια ανερχόμενη αγορά, η οικονομία ανεβαίνει συνέχεια με ένα ρυθμό αξιοζήλευτο. Ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για Ελληνικά προϊόντα και στις μεγάλες πόλεις αλλά και σε μικρότερες. Εκεί που έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ο τουρισμός μας, η Ελλάδα είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Πολωνούς. Οι Πολωνοί αγαπάνε ιδιαίτερα την Κρήτη  αυτό σημαίνει ότι θα γυρίσουν στην πατρίδα τους και θα αναζητήσουν τα κρητικά προϊόντα που τα γεύτηκαν και τους άρεσαν. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία εξωστρέφειας της Περιφέρειας και συγχαίρουμε για αυτό τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης δήλωσε «Η συμμετοχή μας στην έκθεση  αυτή έρχεται να ενισχύσει το βασικό στόχο που είναι η εξωστρέφεια των Κρητικών προϊόντων. «Ανοίγεται» μία επιπλέον «πόρτα» την οποία είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να αξιοποιήσουμε, να αυξήσουμε τη δυναμική των Κρητικών προϊόντων στη Πολωνική αγορά. Τα προϊόντα μας είναι ποιοτικά εμείς τους δίνουμε ταυτότητα για να ταξιδεύουν σε νέες αγορές. Είναι μία οργανωμένη και συνεχή προσπάθεια και είναι πάντα προς όφελος των παραγωγών, να κερδίζουν την προστιθέμενη αξία από την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων μας».

Αξίζει να τονιστεί ότι  το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση βραβεύτηκε ανάμεσα σε περισσότερες από τετρακόσιες συμμέτοχες ως ένα από τα δώδεκα καλύτερα της διοργάνωσης. Το βραβείο και τον σχετικό έπαινο  παρέλαβαν  τα στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης,  Μαρία Γιαμπαζολιά και Κατερίνα Ξυδάκη που υποστήριζαν την αποστολή.