Δευ, 10 Μαϊ 2021
Αρχική  > Δήμοι

Σχολικές Καθαρίστριες: Αύξηση των ωρών και των αποδοχών ζητά η ΚΕΔΕ

3/3/2021

Απόφαση σχετικά με το προσωπικό που απασχολείται στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στην πιο πρόσφατη συνεδρίασή του, την 19η Φεβρουαρίου.

 

Συγκεκριμένα, οι Αιρετοί αποφάσισαν ομόφωνα ότι ζητούν:

« τη μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης των καθαριστριών στις σχολικές μονάδες, με αύξηση του ωραρίου από τρεις (3) σε πέντε (5) ώρες, με την αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών τους, από μεριάς του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ».

 

Σημειώνεται ότι η Απόφαση ελήφθη κατόπιν Επιστολής που είχε αποστείλει στις 3/2 στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο Δήμος Αρταίων σχετικά με το ζήτημα, στην οποία σημείωνε ότι « με το άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων) και λόγω του ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας του covid 19, υπάρχει διάχυτη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και διατυπώνεται με συνεχή έγγραφα των Διευθυντών των σχολείων προς τους Δήμους για σχολαστική και με περισσότερες ώρες καθαριότητα των σχολικών χώρων.  Προτείνουμε, για να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα αυτό, να μετατραπούν οι συμβάσεις των καθαριστριών μερικής απασχόλησης, με αύξηση του ωραρίου από τρεις (3) σε πέντε (5) ώρες, για να μπορέσουν να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων, με την αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών τους, από μεριάς του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. »

 

Μπορείτε να δείτε την αριθμ. ΔΣ06819022021 Απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, εδώ