Δευ, 18 Νοε 2019
Αρχική  > Περιφέρειες

Στον αγιασμό σχολείων της Μάνδρας που επλήγη από τις φονικές πλημμύρες και στο Ειδικό Σχολείο Ελευσίνας, ο Γ. Πατούλης

11/9/2019

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Αττικής θα εργαστούμε με στόχο ένα σχολείο σύγχρονο, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά μας»

 

Στους αγιασμούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας που σχεδόν είχε θαφτεί από τη λάσπη στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή πριν από περίπου 2 χρόνια και του 5ου νηπιαγωγείου Μάνδρας, επέλεξε να παραβρεθεί, για συμβολικούς λόγους, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

«Βρεθήκαμε στη Μάνδρα αμέσως μετά την καταστροφή και σήμερα ερχόμαστε και πάλι εδώ στην περιοχή που δοκιμάστηκε τόσο σκληρά, σε μία ημέρα χαράς, για να σηματοδοτήσουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι παρούσα όπου υπάρχουν ανάγκες και προβλήματα. Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε και θα κάνουμε μία νέα αρχή για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά μας» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και ο Δήμαρχος Μάνδρας Χ. Στάθης. O κ. Πατούλης παραβρέθηκε στον αγιασμό και στο Ειδικό Σχολείο, στην Ελευσίνα, όπου παρόντες ήταν ο υφ. Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος και ο Δήμαρχος Ελευσίνας Α.Οικονόμου..

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά και στους γονείς τους, ο κ. Πατούλης ευχήθηκε μία καλή και γόνιμη χρονιά για όλους και  διαμήνυσε πως η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής θα προχωρήσει  στην εκπόνηση ενός προγράμματος ενίσχυσης της σχολικής στέγης , ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες .

Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα υλοποιήσει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα στους τομείς της ανακύκλωσης , της πρόληψης της υγείας , της πολιτικής προστασίας και του εθελοντισμού με στόχο να δημιουργήσουμε υπεύθυνους και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους πολίτες. Στις προτεραιότητες είναι, όπως ανέφερε, και η αναβάθμιση του σχολικού εξοπλισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από τα σχολεία της Δυτικής Αττικής αλλά και η η διασφάλιση του δικαιώματος των μαθητών  να μετακινούνται  με ασφάλεια  από και προς το σχολείο τους. 

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στο σχολείο σας αλλά όχι η τελευταία» τόνισε ο κ. Πατούλης  στη Μάνδρα και σημείωσε: « Έχουμε τις γνώσεις και την εμπειρία να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση, στα αγαθά της μόρφωσης, σ΄ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον».