Κυρ, 21 Ιουλ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Κυρανάκης

6/6/2024

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης – Η Δυτική Μακεδονία η πρώτη Περιφέρεια που θα υλοποιήσει τα νέα ψηφιακά εργαλεία

Η πρώτη Περιφέρεια που είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά και να υλοποιήσει πιλοτικά τα νέα εργαλεία που σχεδίασε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  αποδεικνύεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΖΕΠ παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη, τονίστηκε  η χρησιμότητα των εργαλείων που το Υπουργείο έχει ήδη δημιουργήσει για τις περιφέρειες της χώρας.

Το e-perifereies, όπως τόνισε ο κ. Κυρανάκης πρόκειται να έχει ενοποιημένες ψηφιακές υπηρεσίες για όλες τις περιφέρειες, προτείνοντας μετά την παρουσίαση της ετοιμότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε ότι αφορά στην ψηφιακή εποχή από τον Αντιπεριφερειάρχη  Διαφάνειας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού Τάσο Ραφαηλίδη, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη η οποία θα κάνει χρήση του νέου νόμου που ψήφισε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για διακίνηση δεδομένων αντί εγγράφων.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε επίσης από τον προϊστάμενο του τμήματος Σχεδιασμού και Υποστήριξης Συστημάτων Φορέα της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Καραθανάση για τα ζητήματα που χρειάζονται περαιτέρω προσοχή σε ότι αφορά στα εργαλεία της ψηφιακής διακυβέρνησης, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι στελεχωμένη από ανθρώπους που έχουν βαθιά κατανόηση και γνώση του τι σημαίνει ψηφιακή εξυπηρέτηση.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης συζήτησε με τους εκπροσώπους των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των μηχανικών και των τοπογράφων για ζητήματα που αφορούν στα ψηφιακά εργαλεία για τις δικές τους υπηρεσίες που στόχο έχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μετά τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Σήμερα  στον διάλογο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώσαμε το μέγεθος του εγχειρήματος αλλά και της αποτελεσματικότητας των ψηφιακών  εργαλείων. Ακούσαμε τους επαγγελματίες για τα ζητήματα που τους απασχολούν και επηρεάζουν τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις. Στόχος είναι να λυθούν άμεσα εκκρεμότητες που έχουν στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Νομού Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Σεραφείμ Λιάπη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Τζίτζικας, ο πρόεδρος του Κτηματολογίου Στέλιος Σακαρέτσιος, αλλά και εκπρόσωποι των συλλόγων των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των μηχανικών και των τοπογράφων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.