Πεμ, 27 Ιαν 2022
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Στ. Πέτσας: Σωτήρια και νόμιμη η καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

12/11/2021

Αισιόδοξος ότι από «μέσα Δεκεμβρίου και με τη βοήθεια της τρίτης δόσης», θα πέσει η καμπύλη των κρουσμάτων και θα φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων, δήλωση ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, διευκρινίζοντας ότι η τηλεργασία δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή ως ενδεχόμενο. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται και τίθεται σε ψηφοφορία η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τις δημοσκοπήσεις και τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ για την καμπάνια επικοινωνίας για την πανδημία, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι δεν περιμένει κάτι καινούργιο.

Η καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» αποδείχθηκε σωτήρια και ο μόνος λόγος συζήτησης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μπροστά στην απελπισία του προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να πολώσει», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τις 14/3 ήταν η νομική βάση για τη συγκεκριμένη ενημέρωση πολιτών. Δόθηκαν εξ’ αρχής τα στοιχεία με συζήτηση και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον Απρίλιο του 2020.  «Δόθηκαν όλα τα στοιχεία και προβλέψαμε ακόμη και την αποπληρωμή, που δόθηκε στη δημοσιότητα», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, συμπληρώνοντας ότι μένει να φανεί ποιος πρσπαθούσε να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας.

‘Εργα αποκατάστασης: «Μέσα σε 45 ημέρες ανάδοχος για τα αντιπλημμυρικά»

Το μοντέλο κρατικής αρωγής που εφαρμόστηκε εξασφάλισε ταχύτητα στη στήριξη της τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτών και των υποδομών. Δόθηκαν 11,2 εκατομμύρια στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ξεκίνησαν αντιπλημμυρικά έργα  10 εκατομμυρίων και 4,5 εκ. για την αποκατάσταση πυρόπληκτων, στην Αρχαία Ολυμπία.

Αντιπλημμυρικά έργα 36 εκατομμυρίων είναι σε εξέλιξη και στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και στη Στερεά Ελλάδα και τη Βόρεια Εύβοια, είπε ο κ. Πέτσας.

Απαντώντας στην τελευταία ερώτηση που τέθηκε, είπε ότι θα είναι Covid free το συνέδριο της ΝΔ δηλαδή μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

 

 

Πηγή: ΕΡΤ –ertnews.gr