Δευ, 23 Νοε 2020
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

SOS εκπέμπουν οι διευθυντές ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου: Δεν υπάρχουν κρεβάτια – δημιουργούμε

22/11/2020

Τρίτη εβδομάδα καραντίνας και οι διευθυντές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη με περισσότερους από 1500 ασθενείς καθιστούν εκκωφαντικό το σήμα κινδύνου. Μακάρι να ελευθερωθούν κρεβάτια με μετακινήσεις και όχι νέες απώλειες, αναφέρει η διευθύντρια της Εντατικής του ΑΧΕΠΑ, Ελένη Γκέκα. «Δεν υπάρχουν κλίνες, δημιουργούμε σε χώρους όπως μονάδες αυξημένης φροντίδας και αίθουσες χειρουργείου. Για πόσο καιρό κανένας δεν ξέρει. Στα περιφερειακά νοσοκομεία διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους, ενώ, όπως καταγγέλλει οι πολίτες κυκλοφορούν κανονικά γιατί δεν έχουν καταλάβει καραντίνα. «Ηρθαν πριν από λίγο θετικοί να πάρουν πληροφορίες για συγγενή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά, και επαναλαμβάνει: Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν...

 «Να προλάβουμε το τρίτο κύμα με τριτοβάθμια πρόληψη και να πειστεί ο κόσμος, γιατί πάσχουμε», τονίζει ο διευθυντής Εντατικής στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος.

«Τέτοιο είναι το οριακό σημείο της περιφέρειας όπου ασθενείς διασωληνώνονται σε απλό θάλαμο. Θα χάσουμε όλοι, σημαίνει μεγαλύτερη θνητότητα, ήδη φτάσαμε σε τριψήφιο αριθμό. Δεν μπορούμε να κάνουμε νέες Εντατικές, ήταν άθλος από 600 να φτάσουν τις 1000″, επισημαίνει ο διευθυντής του Παπανικολάου.

«Πρέπει όλοι στρατιωτικοί, πανεπιστημιακοί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες να ενώσουμε δυνάμεις»

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.ert.gr