Τετ, 16 Οκτ 2019
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Σμαράγδη Αρβανίτη:Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου

24/5/2019

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, κατοικώ στου Ζωγράφου, γνωρίζω τη γειτονιά μου, ξέρω τα προβλήματα γιατί τα αντιμετωπίζω, μπορώ να συμβάλλω στην επίλυσή τους.

Περηφανεύομαι για την καταγωγή μου από την Αρκαδία και την Κρήτη και με την ενεργή συμμετοχή μου σε Εθνοτοπικά Σωματεία επιδιώκω να προβάλλω την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Είμαι Ιστορικός - Αρχαιολόγος, διδάκτορας του Παν/μίου Αθηνών. Και ενώ συνεχίζω το ερευνητικό, επιστημονικό και συγγραφικό έργο μου, επαγγελματικά, το αντικείμενο ενασχόλησής μου είναι η στήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Ως Δημοτική Σύμβουλος επί Δημαρχίας του αείμνηστου Κώστα Καλλίρη, διετέλεσα: Αντιπρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής  Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, Μέλος του Δ.Σ του Μουσείου Γουναρόπουλου – έως και σήμερα – ενώ τώρα εκπροσωπώ την Παράταξή του και ως Μέλος του Δ.Σ της Μονομετοχικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου.

Η εμπειρία που έχω αποκομίσει είναι πολύπλευρη και έχω αποδείξει πως μπορώ να ανταποκριθώ σε όποιο έργο μου ανατεθεί.

Μέλημά μου είναι ο πολιτισμός σε κάθε έκφανσή του, από την καθαριότητα μέχρι την αλλαγή νοοτροπίας στην καθημερινή επαφή με τους συνδημότες μου, από την σωστή λειτουργία των σχολείων, μέχρι τη συνεχή επιμόρφωση και την ουσιαστική ψυχαγωγία.

Το σύστημα της απλής αναλογικής ευνοεί μικροπολιτικές κινήσεις, και, μετεκλογικά, συνεργασίες συμφέροντος. Γι’ αυτό, είναι επιτακτική η ανάγκη να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας με κριτήριο την υπεύθυνη στάση και συνεπή πορεία τους στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή τους.