Δευ, 15 Απρ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Σίμος Ρούσσος στο airetos.gr: Διεκδικώ διαρκώς ένα καλύτερο αύριο για την πόλη

21/9/2023

* δήμαρχος Χαλανδρίου

 

« Η ομάδα των ανθρώπων που βρίσκεται από το 2014 στη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, ζει, αναπνέει από αγωνία για τα προβλήματα της πόλης από τις αρχές της δεκαετίας του ’90» τονίζει σε συνέντευξη του στο airetos.gr ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

 Όπως σημειώνει, μοναδικό του κίνητρο για μια νέα θητεία είναι να διεκδικεί διαρκώς ένα καλύτερο αύριο για την πόλη.

Ο κ. Ρούσσος αναφέρεται σε μια σειρά σημαντικών έργων υποδομών  που προχώρησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, τονίζει ότι πορεύτηκε έως τώρα μακριά από πρακτικές εύκολου εντυπωσιασμού και lifestyle  και καλεί τους πολίτες του Χαλανδρίου να στηρίξουν την παράταξη του

 

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Σίμου Ρούσσου  στο airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

Για ακόμη μια φορά στη διεκδίκηση για μια νέα θητεία στη δημαρχία Χαλανδρίου; Τι σας κινεί προς αυτή την κατεύθυνση, μόνο η αγάπη για την πόλη ή και το πείσμα για τη νίκη;


Σ.Ρ.:
Η ομάδα των ανθρώπων που βρίσκεται από το 2014 στη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, ζει, αναπνέει από αγωνία για τα προβλήματα της πόλης από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Πριν φτάσει στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε δώσει πολλές μάχες στους συλλόγους γονέων, στις συλλογικότητες των ενεργών πολιτών, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για την πόλη, το αύριο που θέλουμε και οφείλουμε στα παιδιά μας. Αυτό είναι το μοναδικό κίνητρο που με οδήγησε για πρώτη φορά, ως απλό παρατηρητή, στο δημοτικό συμβούλιο του Χαλανδρίου, το μακρινό 1991(;) και παραμένει το μοναδικό κίνητρο για τη διεκδίκηση μιας νέας θητείας.

 

 

Υπάρχουν πράγματα που πετύχατε ως Δήμαρχος  για τα οποία είστε περήφανος και άλλα τα οποία θα κάνατε αλλιώς; Αν ναι ποια είναι αυτά;

Σ.Ρ.: Η σημερινή διοίκηση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στα έργα υποδομών και στη διασφάλιση της καθαριότητας στην πόλης, χωρίς μάλιστα να συνεπάγεται αυτό αύξηση δημοτικών τελών, καθώς αυτά παραμένουν στα επίπεδα του 2006. Είμαστε σίγουρα ικανοποιημένοι για τα δεκάδες έργα υποδομών στα σχολεία, τους αθλητικούς χώρους, στις πλατείες και στους δρόμους, έργα που δεν είχαν γίνει επί πολλά χρόνια.

Το ίδιο και για την επίλυση πολύχρονων πολεοδομικών εκκρεμοτήτων, όπως η έγκριση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και η ένταξη στο σχέδιο της περιοχής του «Πεύκο Πολίτη» και ασφαλώς για την ανέγερση του νέου δημαρχείου που είχε μείνει στα χαρτιά από το 1999, αλλά και για την αγορά μεγάλων ακινήτων, που εξασφαλίζουν στην πόλη χώρους για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την καθαριότητα.

Πιστεύω, ωστόσο, ότι τα δύο έργα ομβρίων που κατασκευάστηκαν από το 2017 ως το 2021 και κάλυψαν πλημμυρική λεκάνη 1.800.000 τ.μ., είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη για την πόλη, δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή. Θα θέλαμε, τα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων, που αφορούν στην κινητικότητα και τη βαδισιμότητα στην πόλη και επηρεάζουν καθοριστικά την καθημερινότητα των πολιτών, να είχαν ωριμάσει νωρίτερα.

 

 

Τι είναι τελικά η μάχη στους Δήμους; Ευκαιρία να εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες ή μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

Σ.Ρ.: Η πιο ξεκάθαρη και χειροπιαστή απόδειξη του τι πρεσβεύουμε για την αυτοδιοίκηση, οι άνθρωποι που είμαστε σήμερα στη διοίκηση του Δήμου, είναι ο τρόπος που διαμορφώσαμε το ψηφοδέλτιο, με το οποίου ζητάμε την ψήφο των πολιτών για την επανεκλογή μας. Είναι ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, το περιλαμβάνει ανθρώπους διαφορετικής πολιτικής καταγωγής και απόψεων, οι οποίοι όμως επέλεξαν να μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους. Αυτό το καταφέραμε, γιατί επιχειρήσαμε τη διεύρυνση στη βάση αρχών, στη βάση του προγράμματός μας για την πόλη, και με σεβασμό στις διαφορετικές πολιτικές κουλτούρες.

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

Σ.Ρ.: Σχέδιο, σοβαρότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια. 

 

Γιατί Σίμο Ρούσσο; Γιατί να σας στηρίξουν; Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν - έναν και σε όλους μαζί τους πολίτες του δήμου σας;


Σ.Ρ.:
Έχω την πεποίθηση ότι οι πολίτες του Χαλανδρίου, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, έχουν βιώσει στην καθημερινότητά τους και έχουν εκτιμήσει το γεγονός ότι η σημερινή διοίκηση δούλεψε με συνέπεια για την αντιμετώπιση των αναγκών της πόλης, στη βάση της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των πολιτών, της συμμετοχικότητας και της εκτεταμένης διαβούλευσης στη λήψη των τοπικών αποφάσεων, της υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος, της διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών, μακριά από πρακτικές εύκολου εντυπωσιασμού και lifestyle.

Για την επόμενη περίοδο δίνουμε προτεραιότητα στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της βιώσιμης κινητικότητας στο κέντρο και τις γειτονιές, με 6 εγκεκριμένες αστικές αναπλάσεις, στην εκ νέου διεκδίκηση της επίλυσης του γνωστού θέματος του καταυλισμού των Ρομά, με όρους ισονομίας, συναίνεσης και κοινωνικής ένταξης και βέβαια στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών στην κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, που είναι πολύ σοβαρά επίδικα για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τη χώρα μας συνολικά.

 

Το μόνο που θα τους έλεγα λοιπόν στους πολίτες είναι να αποφασίσουν με γνώμονα το καλό της πόλης.