Τρι, 29 Νοε 2022
Αρχική  > Περιφέρειες

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενόψει των επικείμενων ακραίων καιρικών φαινομένων

13/10/2021

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όσον αφορά στα θέματα της Πολιτικής Προστασίας ενόψει των νέων έντονων καιρικών φαινομένων, τα οποία αναμένεται να πλήξουν τη χώρα και ειδικότερα τα νησιά του Ιονίου το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Στο πλαίσιο της άμεσης επιχειρησιακής ετοιμότητας, αλλά και εν γένει του συνολικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης και με βασικό στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας -ιδιωτικής και δημόσιας- υπήρξε συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κέρκυρα, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την 450η επέτειο της ιστορικής ναυμαχίας της Ναυπάκτου (Lepanto, 1571 μ.Χ.).

 

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 την Περιφερειακή Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διοικητή Ιονίων Νήσων της Π.Υ., Αρχιπύραρχο Νίκο Ρουμελιώτη, τους Διοικητές και το προσωπικό της Υπηρεσίας.

 

Εν συνεχεία, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, είχε σύσκεψη εργασίας για θέματα της αρμοδιότητάς του με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Μηλιώτη και τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Αντώνη Σουρβίνο.

 

Στην εν λόγω σύσκεψη εργασίας καταγράφηκαν τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας. Ο Υφυπουργός αποδείχθηκε άριστος γνώστης των προβλημάτων και των θεμάτων, που αφορούν το σύνολο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, με κυριότερο αυτό της νησιωτικότητας και της ελλιπούς διασυνδεσιμότητας των νησιών.

 

Ο Υφυπουργός άκουσε προσεκτικά την περιγραφή των τεράστιων αναγκών και των μη επαρκών μέσων για τα ανάλογα έργα πρόληψης, όπως και τις χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο της Περιφέρειας για την ανταπόκρισή της στις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες. Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τόνισε την ανάγκη διευκόλυνσης έργων πρόληψης, με τον Υφυπουργό να ενημερώνει την Περιφερειακή Αρχή ότι το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την «οχύρωση» των περιοχών βασίζεται σε ευρεία πολιτική πρόληψης.

 

 

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

 

 

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πήρε μέρος σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με άλλους Περιφερειάρχες της χώρας, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και Προστασίας υπό την προεδρεία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Στυλιανίδη.

 

Αντικείμενο της έκτακτης τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποτέλεσε η προετοιμασία, ο συντονισμός και τα μέτρα αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία αναμένεται να πλήξουν τη χώρα τις επόμενες ώρες και μέρες.