Τετ, 21 Απρ 2021
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

Πυρά κατά Βορίδη για αθέτηση δημόσιας δέσμευσης, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

8/4/2021

Επιστολή στο Μάκη Βορίδη, με κοινοποίηση τον Στέλιο Πέτσα, απέστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), για τη μη τήρηση της δέσμευσης που δημοσίως ανέλαβε σχετικά με τη διάρκεια παράτασης των μισθωμάτων ακινήτων του Δημοσίου.

Σε τηλεδιάσκεψη του ΕΕΑ στις 17/3/2021(από όπου και η φωτογραφία), ο Υπουργός Εσωτερικών είχε προαναγγείλει την απόφασή του για παράταση τριών ετών στα μισθώματα ακινήτων του Δημοσίου.

Την ανακοίνωση του Υπουργού είχε χαιρετίσει η Διοίκηση του ΕΕΑ, καθώς αποτελούσε βασικό αίτημά της με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας και ανέμενε την τυπική ανακοίνωση του Υπουργείου για την εφαρμογή της σχετικής απόφασης.

Όμως, με «μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη» διαπίστωσε ότι στο κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών και συγκεκριμένα στο αρ.49««Παρατάσεις μισθώσεων δημοτικών ακινήτων και κυλικείων», δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για τριετή παράταση αλλά για διετή.

Η Διοίκηση του ΕΕΑ με Επιστολή ζητά την τήρηση της δημόσιας προαναγγελίας του κ. Βορίδη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση για πολλές επιχειρήσεις –ειδικά από τον χώρο της εστίασης- θα είναι αδύνατη η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία τους.  

Δείτε ολόκληρη την Επιστολή: