Πεμ, 20 Ιαν 2022
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

Προσλήψεις Διευθυντών από τον Ιδιωτικό Τομέα στον ΕΦΚΑ εξήγγειλε ο Χατζηδάκης

1/12/2021

Μια “καινοτομία” (που μένει να δούμε εάν η Κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει και σε άλλους Φορείς) παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκης, για τον ΕΦΚΑ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου - ΝΠΔΔ).

Περιλαμβάνεται στις βασικές αρχές του Νομοσχεδίου για τον «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ.  Ειδικότερα ανακοινώθηκε ότι μία από τις οκτώ «μεγάλες παρεμβάσεις» που αλλάζουν ριζικά τη λειτουργία του ΕΦΚΑ είναι η εξής:

« Νέα επιλεγμένα Διευθυντικά Στελέχη από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Δίνεται συγκεκριμένα η δυνατότητα ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ επιλεγμένων ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ Στελεχών με τριετείς συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ, τόσο ΑΠΟ το δημόσιο όσο και ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα με διαφανείς διαδικασίες (Δημόσια Προκήρυξη), δυνατότητα συμμετοχής στελεχών του ΕΦΚΑ, του υπόλοιπου δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού τομέα και ειδικό σύστημα πρόσθετων ανταμοιβών με βάση στόχους. Επιδιώκεται με τον τρόπο αυτό η προσέλκυση των καλύτερων στελεχών από τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία του Οργανισμού. »

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι Σύμβουλος θα αναλάβει το Οργανόγραμμα του Φορέα, αντικείμενο δηλαδή που, ως γνωστόν, παγίως και διαχρονικά στη Δημόσια Διοίκηση πηγάζει από τους ίδιους τους Υπαλλήλους που έχουν τη μακρά γνώση και εμπειρία της λειτουργίας των Υπηρεσιών τους. 

Ειδικότερα ανακοινώθηκε πως «θα καταρτιστεί νέο Οργανόγραμμα -σε συνεργασία με εξειδικευμένο σύμβουλο- για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών από την πρόχειρη συγχώνευση των ταμείων στον ΕΦΚΑ, για την καλύτερη παρακολούθηση των περιφερειακών υπηρεσιών κλπ.».

 

Ταυτοχρόνως, πέραν των προσλήψεων Διευθυντικών Στελεχών που προαναφέρθηκαν, ανακοινώθηκαν και «άμεσες προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού».

Ειδικότερα, «ξεκινούν άμεσα –σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών- διαδικασίες πρόσληψης 500 μόνιμων υπαλλήλων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 (κυρίως από επιλαχόντες προηγούμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ). Θα υπάρξει προτεραιοποίηση προσλήψεων σύμφωνα με στοχευμένες ανάγκες (Πληροφορικοί, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού).

Προβλέπεται επίσης η άμεση πρόσληψη 100 υπαλλήλων με συμβάσεις έργου για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων