Σαβ, 04 Ιουλ 2020
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στην ΚΕΔΕ: Προσφυγικό και δήμοι

6/3/2020

 

Η προσφυγική -μεταναστευτική κρίση ,με τη μορφή που πήρε πλέον στον Έβρο και τα νησιά μας ,δημιουργεί τραγικά αδιέξοδα.

Η εργαλειοποίηση των γεωπολιτικών προβλημάτων από τον Ερντογάν, η μνημειώδης διαχειριστική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης (κατάργηση – επαναλειτουργία του Υπ. Μετανάστευσης, εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων στα νησιά – επιτάξεις, απόβαση ΜΑΤ, βία και γελοιοποίηση , πολεμικό κλίμα – επικοινωνιακός πανικός στον Έβρο κλπ.), καθώς και ο κυνισμός κι η υποκρισία των Ευρωπαϊκών Οργάνων  που μην αναλαμβάνοντας    τις ευθύνες δίκαιης κατανομής  πριμοδοτούν την ακροδεξιά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες συνθέτουν το σκοτεινό παζλ.

Η Αυτοδιοίκηση και τώρα όπως και πριν, καλείται να παίξει καθοριστικό ρόλο, να σηκώσει και πάλι τα ανθρωπιστικά «οχυρά» της Ελληνικής κοινωνίας. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις Δημοτικών Αρχόντων την προηγούμενη περίοδο τιμούν τον κανόνα.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην συνεδρίαση του στις 26 Φλεβάρη, καταδίκασε την ανεξέλεγκτη βία στα νησιά μας και δεσμεύθηκε να πάρει πρωτοβουλία ανά Περιφέρεια της χώρας με συμμετοχή των ΠΕΔ, των Δημάρχων, των Περιφερειακών Συμβουλίων και των βουλευτών ώστε να προταθούν χώροι και τρόποι για την δίκαιη κατανομή προσφύγων στο σύνολο της Επικράτειας, σε ανοιχτές ελεγχόμενες δομές.

Η πρωτοβουλία αυτή πρέπει  άμεσα να υλοποιηθεί και  να στηριχθεί πολιτικά και με πόρους από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Καλούμε την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τις  ΠΕΔ να κινηθούν άμεσα και να έχουμε απτά αποτελέσματα έως την Εθνική εορτή.

Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου που κινείται στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών αξιών και του Διεθνούς Δικαίου.

Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη και Αποσυμφόρηση των νησιών τώρα.