Πεμ, 09 Απρ 2020
Αρχική  > Δήμοι

Πρόβλημα στους Δήμους με τη μισθολογική κατάταξη μετατάξεων

20/2/2020

Ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα της μισθολογικής κατάταξης των υπαλλήλων που μετατάσσονται από κατώτερη σε ανώτερη κατηγορία δημοσίευσε η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι είναι “αδιανόητο να μην εφαρμόζονται οι νόμοι και να ταλαιπωρούνται οι υπάλληλοι”.

Στη σχετική Επιστολής της, επισημαίνει ότι επικοινώνησαν με το ΓΛΚ, το οποίο τους ενημέρωσε ότι « στο στενό Δημόσιο Τομέα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά υπάρχει στους Δήμους και στα Νομικά Πρόσωπα και για αυτό έχουν απευθύνει σχετικό ερώτημα στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ».

 Αναλυτικότερα, η Επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς όλες τις Ομοσπονδίες-μέλη της, αναφέρει:

« Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με τη μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων, που μετατάσσονται από κατώτερη σε ανώτερη κατηγορία, σας αποστέλλουμε το παραπάνω σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (αριθμ.2/88138/ΔΕΠ/10.11.2016/ΓΛΚ), που προβλέπει τη σχετική διαδικασία.

Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι με το αρ.44 του ν.4569/2018 που συμπλήρωσε το αρ.25 του ν.4304/15 το θέμα ξεκαθαρίζει πλήρως.

 “Άρθρο 44 Τροποποίηση του αρ.25 του ν.4354/2015

Στο αρ.25 του ν.4354/2015 (Α΄176) προστίθεται παρ.13 ως εξής:

‘13. Για τη μισθολογική κατάταξη στα Μ.Κ. του άρθρου 9 των υπαλλήλων που μετατάσσονται από κατώτερη σε ανώτερη κατηγορία εκπαίδευσης, λαμβάνεται υπόψη το σύνολο της υπηρεσίας που είχε διανυθεί και λαμβανόταν υπόψη για τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη στα Μ.Κ. της κατώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας.’”

 Επειδή, όμως,  ορισμένοι  πάρεδροι δεν εφαρμόζουν τις παραπάνω ξεκάθαρες διατάξεις επικοινωνήσαμε με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο μας ενημέρωσε ότι στο στενό Δημόσιο Τομέα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά υπάρχει στους Δήμους και στα Νομικά Πρόσωπα και για αυτό έχουν απευθύνει σχετικό ερώτημα στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει για την εξέλιξή του.Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε αδιανόητο να μην εφαρμόζονται οι νόμοι και να ταλαιπωρούνται οι υπάλληλοι. »

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Υπενθυμίζουμε σχετικά άρθρα του AIRETOSγια το θεσμικό πλαίσιο:(1) “Ν/Σ για τη Μισθολογική Κατάταξη στις Μετατάξεις – Ποια προϋπηρεσία των υπαλλήλων αναγνωρίζεται(2) “Μισθολογική κατάταξη στις μετατάξεις σε ανώτερη κατηγορία - Από 1.1.2016 ο νέος υπολογισμός της (Τροπολογία)