Σαβ, 30 Σεπ 2023
Αρχική  > Δαίμων...

ΠΟΣΕΚΕΠ: Άγρια επίθεση σε εργαζόμενο στα ΚΕΠ Πάτρας

17/5/2023

Ανακοίνωση ΠΟΣΕ-ΚΕΠ

 

Η ΠΟΣΕΚΕΠ καταδικάζει απερίφραστα το νέο περιστατικό βίας στο ΚΕΠ της Πάτρας, οπου οι συνάδελφοι δέχτηκαν χυδαία εξύβριση και σωματική βία με αποτέλεσμα ο ένας εργαζόμενος να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Δυστυχώς είναι ακόμα ένα σε τόσα άλλα που έχουν συμβεί και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για την ασφάλεια των εργαζομένων αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η ανικανότητα και κυρίως η αδιαφορία όχι μόνο των Υπουργών, Υφυπουργών, Γεν.Γραμματέων και παραγόντων του Υπουργείου που αποποιούνται των ευθυνών τους τόσα χρόνια, αλλά και όλων των αιρετών που έχουν υποχρέωση να παρέχουν ασφάλεια στους χώρους εργασίας και δεν το κάνουν.

Δεν έχουν δείξει την παραμικρή ευαισθησία σ' ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και μέχρι στιγμής κοιτούν απαθείς δείχνοντας ο ένας τον άλλον. Εκτός των άλλων έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ από την πρώτη στιγμή για το ζήτημα που έχουμε θέσει, αλλά δεν έχει κάνει καμία ενέργεια ή συζήτηση με τους δημάρχους προς αυτή τη κατεύθυνση, διότι μάλλον δεν το θεώρησε ζήτημα προτεραιότητας. Έτσι εκ των υστέρων και υποκριτικά επικοινωνούν απ' τα γραφεία των υφυπουργών για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Μια ενέργεια καθαρά διεκπεραιωτική απλά και μόνο για το τυπικό μέρος της υπόθεσης αφού αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον θα είχαν λύσει ήδη το πρόβλημα. Αντί να φροντίσουν να εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον εργασίας ασφαλές οι κύριες προτεραιότητες τους είναι η ανάθεση διαδικασιών, τα νούμερα και τα στατιστικά τουgov, και οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ετεροχρονισμένα δεν μπορούν να προφυλάξουν κανένα και με τα κροκοδείλια δάκρυα γίνονται περισσότερο προκλητικοί.

Οι εργαζόμενοι είναι απροφύλαχτοι, η πολιτική ηγεσία και οι αιρετοί απαξιώνουν τις διαρκείς προειδοποιήσεις μας , θεωρούν τα αιτήματά μας προσχηματικά και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι κανείς τους δεν ενδιαφέρεται πραγματικά. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει από κοινού την ευθύνη με όλες τις δημοτικές αρχές που δεν έχουν μέχρι σήμερα προβεί στην παραμικρή ενέργεια ώστε να είναι συνεπείς στους κανόνες ασφάλειας που από το νόμο υποχρεούνται να τηρούν.

Τους καθιστούμε υπεύθυνους για οποιασδήποτε πράξης βίας συμβεί και αυτό που οφείλουν να πράξουν είναι να φροντίσουν άμεσα για τα μέτρα προστασίας προκειμένου να θωρακίσουν την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Οι εργαζόμενοι πλέον δεν έχουν άλλες αντοχές, οι ανθρώπινες ζωές και η σωματική τους ακεραιότητά είναι πάνω απ'όλα και η αδιαφορία που εισπράττουν θα εκφραστεί.