Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δαίμων...

Ποιος φοβάται τον Χάρη Δούκα;

17/6/2024

Μια συνέντευξη σε Κυριακάτικη εφημερίδα, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων έθεσε το ζήτημα της ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, δεν γέννησε μόνο το ερώτημα αν ο Χάρης Δούκας θα κατέλθει ή όχι υποψήφιος στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ αν και όποτε αυτές προκύψουν.
Η συνέντευξη του Δήμαρχου Αθηναίων ανέδειξε ένα ερώτημα ως κυρίαρχο: Ποιος φοβάται τον Χάρη Δούκα;

Είναι το ίδιο, το συντηρητικό αυτό σύστημα, το οποίο αντέδρασε έντονα όταν ο airetos.gr σε αντίθεση με τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόλμησε και πήρε το ρίσκο πριν από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Δημοσίευσε την πρώτη δημοσκόπηση της Good Affairs που έδειχνε ότι ο Χάρης Δούκας είχε 14 % και ότι αν έβγαινε δεύτερος θα κέρδιζε τον Κώστα Μπακογιάννη.

Είναι αυτό τα σύστημα που μας χλεύασε, μας συκοφάντησε, μας λοιδόρησε και τελικά εκ του αποτελέσματος κάταπιε τη γλώσσα του.

 

Είναι αυτό το σύστημα που έχει συνηθίσει να παρεμβαίνει διαρκώς και θεωρεί ότι μπορεί να προεξοφλεί τα αποτελέσματα, στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση, ακόμη και στην ίδια την κοινωνία. Αυτό το σύστημα που μην κρυβόμαστε προωθεί δεξιές, συντηρητικές πολιτικές φοβάται τον Χάρη Δούκα, πριν ακόμη ανακοινώσει τις όποιες αποφάσεις του.

Ένα είναι το βέβαιο, ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι χαραμάδες αυξάνονται και γι αυτό κάποιοι φοβούνται μήπως δουν να ξεπροβάλει το φως από το παράθυρο και γιατί όχι, ακόμη και από την πόρτα …