Σαβ, 30 Σεπ 2023
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

Ποιοι Υπάλληλοι (και συμβασιούχοι) θα συμμετάσχουν στη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ

16/11/2021

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Αθ. Πλεύρη, Μ. Βορίδη, Κ. Πιερρακάκη, Γ. Γεωργαντά, Κ. Χατζηδάκη και Π. Μηταράκη ορίστηκαν οι όροι και η διαδικασία χορήγησης Προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΑΜΚΑ) σε ειδικότερες κατηγορίες δικαιούμενων προσώπων από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, τα Κέντρα Κοινότητας και τα Κέντρα Ένταξης Μεταναστών των ΟΤΑ Α’ βαθμού, για τη διενέργεια του εμβολιασμού κατά του covid-19 και την έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου - κατόχου του, όσον αφορά στον εμβολιασμό.

 

Στο άρθρο 2της ΚΥΑ προβλέπεται η διαδικασία χορήγησης ΠΑΜΚΑ. Δύναται να χορηγείται και από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, τα Κέντρα Κοινότητας και τα Κέντρα Ένταξης Μεταναστών των ΟΤΑ Α’ βαθμού είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία είτε χωρίς την απαίτηση αυτοπρόσωπης παρουσίας των ενδιαφερόμενων.

Η χορήγηση του ΠΑΜΚΑ πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., «στην οποία εισέρχονται εξουσιοδοτημένοι Υπάλληλοι (χρήστες) των Κοινωνικών Υπηρεσιών, των Κέντρων Κοινότητας και των Κέντρων Ένταξης Μεταναστών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ)Α’ βαθμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία χορήγησης ΠΑΜΚΑ.  Οι ανωτέρω χρήστες αποτελούν πάσης φύσεως προσωπικό του Δημοσίου Τομέα και των ΟΤΑ Α’ βαθμού, ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας».

 

Για περισσότερες πληροφορίες, ολόκληρη η ΚΥΑ στο Φ.Ε.Κ. Β’ 5247/12.11.2021.

 

Συναφώς υπενθυμίζουμε ότι, όπως έχει αναλυτικά παρουσιάσει ο AIRETOS.GR, στις 9.11.2021 η Κυβέρνηση είχε καταθέσει Τροπολογία στη Βουλή, η οποία ψηφίστηκε την 11η Νοεμβρίου και αποτελεί πλέον το άρθρο 194 του νέου Νόμου 4855/2021, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Α’ 215/12.11.2021 .