Τρι, 07 Φεβ 2023
Αρχική  > Δήμοι

ΠΟΕ- ΟΤΑ : Η Κυβέρνηση στέλνει στο δρόμο 10.000 ανθρώπους

26/6/2017
«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Διαβάζοντας με τους νομικούς μας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, τη γυρίσαμε πίσω στον κ. Σκουρλέτη, γιατί αυτή η ρύθμιση αφήνει στον δρόμο 10.000 συμβασιούχους».
Tα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της οποίας η ΠΟΕ-ΟΤΑ παρουσίασε και τη νέα της πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, για την οποία όμως ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι «δεν οδηγεί πουθενά».

Η συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, περιλαμβάνει προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αναγκών στον τομέα της καθαριότητας μέσω ειδικών αντικειμενικών διαδικασιών υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ενώ προστατεύει τους εργαζόμενους

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτείνει αντικειμενικά κριτήρια στην πρόσληψη προσωπικού. Παράλληλα, με την πρότασή της που όπως τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ «είναι συμβατή με το Σύνταγμα», επιτυγχάνεται η εξαίρεση των ορίων ηλικίας. Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του τομέα.

Το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα παρουσιάσει την πρότασή της σήμερα στις 12:30, στη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Σκουρλέτης: Εκτός τόπου και χρόνου η πρόταση των συμβασιούχων


Το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους και θα ψηφιστεί άμεσα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου «δεν οδηγεί πουθενά», με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89 είπε πως η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εκτίμησε ότι τελικώς οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όπως εξήγησε, με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο. «Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μπορεί να υπάρξει μοριοδότηση -έπειτα από συνεννόηση με την ανεξάρτητη αρχή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- ενώ είπε πως ο αριθμός των προσλήψεων μπορεί να υπερβεί τις 2.500 εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους.

Σημείωσε πως ένα τμήμα εργαζομένων έχει αναστείλει τις κινητοποιήσεις και εργάζεται ήδη στην Αθήνα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης λέγοντας πως αφενός έχει καταργηθεί ο σχετικός νόμος και αφετέρου δεν «θεωρεί ότι μπορεί να λύνονται έτσι ζητήματα».