Τετ, 21 Φεβ 2024
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

ΠΟΕ-ΟΤΑ για απόφαση Εφετείου: Νέα ήττα της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής

3/2/2023

Νέο, ηχηρό «χαστούκι» δέχτηκε η αντεργατική κυβερνητική πολιτική μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ.: 590/2023 Απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία απέρριψε την Έφεση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (υπ’ αριθμ.: 73/2023). Υπενθυμίζουμε, ότι με την απόφαση αυτή πριν από λίγες μόλις ημέρες δικαιώθηκαν οι τρεις (3) Ομοσπονδίες, (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Π.Ο.-Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. και Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.) για την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ απέναντι στα σχέδιά για διάλυση των Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.).

Με την απόφασή του, το Εφετείο Αθηνών, επικύρωσε την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ, που από κοινού κήρυξαν οι τρεις (3) Ομοσπονδίες (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. και Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.) και ταυτόχρονα ακύρωσε στην πράξη τις αντεργατικές και αντιδημοκρατικές διατάξεις του Νόμου «Χατζηδάκη».

Τα αρμόδια Υπουργεία, Εσωτερικών και Οικονομικών, κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να βρουν «λύσεις» για να στραφούν εναντίον των εργαζομένων, των δίκαιων αιτημάτων τους και των αγώνων τους και να προσπαθήσουν να ποινικοποιήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Αντίθετα, μια ολόκληρη δωδεκαετία, «σφυρίζουν» αδιάφορα στις αγωνιώδης εκκλήσεις των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.), τις αποδυναμώνουν και τις απαξιώνουν συστηματικά με μοναδικό σκοπό την εκχώρησή τους σε ιδιώτες.

Η αλαζονεία τους, ωστόσο, υπήρξε τελικά και το ... Βατερλό τους. Πριν συνέλθουν από το «χαστούκι» της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αβάσιμη και απέρριψε την αγωγή τους, ήρθε το δεύτερο, πιο ηχηρό «χαστούκι», από το Εφετείο Αθηνών αυτή τη φορά, για να ακυρώσει πανηγυρικά την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και να αποφανθεί υπέρ των δίκαιων αιτημάτων εργαζομένων.  

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., χαιρετίζει την πρώτη Εφετειακή δικαστική απόφαση, που απορρίπτει αγωγή του Δημοσίου για κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής Απεργίας-Αποχής, η οποία υπό την έννοια αυτή αποτελεί ιστορική εξέλιξη για τους αγώνες των εργαζομένων, καταδεικνύοντας την αυθαιρεσία του Δημοσίου και την αδιαλλαξία των κυβερνώντων. Ευχαριστούμε την Δικηγόρο μας, Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα, που για μία ακόμα φορά στάθηκε στο πλευρό της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων, δίνοντας και αυτή την δύσκολη μάχη.

 Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η Ενότητα, η Αλληλεγγύη και η Αγωνιστικότητα των Εργαζομένων, μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης, από όπου κι αν προέρχεται. ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!     

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.