Σαβ, 02 Ιουλ 2022

Πλησιάζουν τον πορτοκαλί συναγερμό: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καστοριά, Ιωάννινα

20/10/2020

Εκτεταμένους ελέγχους αλλά όχι αποκλεισμό της συμπρωτεύουσας αποφάσισαν οι αρμόδιοι παράγοντες κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, η Θεσσαλονίκη και οι όμοροι Δήμου βρίσκονται πολύ κοντά στο επίπεδο επιτήρησης 3 και πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα περιορισμού του συνωστισμού.

Όπως επισημάνθηκε ένας στους δύο που είναι θετικοί είναι από 16 ως 29 χρονών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 33 χρονια, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται “με μια αδικαιολόγητη ανεμελιά. Σήμερα, αυτό δεν επιτρέπεται. Αν θέλουμε να έχουμε την πόλη ανοιχτή, τα μαγαζιά ανοιχτά, τα σχολεία ανοιχτά , πρέπει να είμαστε ολοι παρά πολύ προσεκτικοί. Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις” επανέλαβαν και απηύθυναν έκκληση σε όλους ιδιαίτερα στους νέους, να προσέξουν πάρα πολύ τους συμπολίτες τους, τις συναθροίσεις και τις εκδηλώσεις, που γίνονται σε ανοιχτούς ή σε λιγότερο ανοιχτούς χώρους.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η παρουσία της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι πιο ουσιαστική, θα τηρηθούν πολύ πιο αυστηρά πρωτόκολλα στις υπηρεσίες του Δήμου όπου εργάζονται 4.500 υπάλληλοι, ενώ επανεξετάζεται ο σχεδιασμός για τον τριπλό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου με κύριο στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε ακόμη πιο αυστηρές αποφάσεις, αν χρειαστεί, τόνισε.

Πηγή: https://www.ert.gr