Κυρ, 24 Σεπ 2023
Αρχική  > Περιφέρειες

ΠΙΝ: Ενημέρωση σε μαθητές για τη διαχείριση Στερεών Αποβλήτων

7/6/2023

Ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κέρκυρας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6 Ιουνίου, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & ΧωροταξίαςΣπύρο Ιωάννου, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τίτλο «Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων της ΠΙΝ» από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-20.

 

 

Οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα ολοκληρωθούν με επισκέψεις και σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου, σε Δημοτικά και Γυμνάσια, τα οποία επιλέχθηκαν σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Εκπαιδεύσεις, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης, θα πραγματοποιηθούν συνολικά επισκέψεις σε 10 ακόμα Δημοτικά και 10 Γυμνάσια σε όλα τα Ιόνια Νησιά.

 

 

Όσον αφορά στις επισκέψεις της Τρίτης στην Κέρκυρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΙΝ και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα ενημέρωσης, επισκέφθηκαν το 7ο και το 12ο Δημοτικό σχολείο Κέρκυρας, όπου είχαν συναντήσεις με τους μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

 

 

Μετά το τέλος των ενημερωτικών συναντήσεων μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές μπλούζες, επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες και ενημερωτικά φυλλάδια.