Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ξεκινούν εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου

5/6/2024

Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την εγκατάσταση του αναδόχου ξεκινά άμεσα το μεγάλο έργο της συντήρησης, του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 2.320.000 ευρώ. Έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υλοποιείται από το Δήμο Καρπενησίου και έρχεται να απαντήσει σε όλα τα θέματα υποδομών που αντιμετωπίζει το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου και να στοχεύσει σε παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην αξιοποίησή του.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, προγραμματίζονται οι εξής παρεμβάσεις:

1.     Λειτουργική αναβάθμιση και  επισκευή των εγκαταστάσεων των κτηρίων με αντικατάσταση του συνόλου των ξύλινων στεγών και με την κατασκευή νέων στο Προπονητήριο και στο Διοικητήριο, καθαίρεση των επιχρισμάτων και κατασκευή νέων όπου απαιτείται, αντικατάσταση ψευδοροφών, σιδερένιων υαλόθυρων εισόδων και των διαβρωμένων ξύλινων θυρών στο Προπονητήριο στο Διοικητήριο  και στο κτήριο των κερκίδων, μερική αντικατάσταση του ξύλινου τοιχοπετάσματος της κεντρικής αίθουσας του Προπονητηρίου, τοπική καθαίρεση των επιχρισμάτων και κατασκευή νέων όπου απαιτείται στο κτήριο των κερκίδων.

  1. Λειτουργική αναβάθμιση και επισκευή των εξωτερικών αθλητικών εγκαταστάσεων, με ριζική ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο κεντρικό και στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, επανασπορά συμβατικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ρίψεων, ολική αντικατάστασή του στίβου ελαστικού τάπητα (ταρτάν) στο κεντρικό γήπεδο, επισκευή του στίβου στο βοηθητικό γήπεδο, ανακατασκευή τμήματος των κρασπέδων εγκιβωτισμού των στίβων και στα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και χάντμπολ με νέο χυτό δάπεδο, αντιολισθηρό, ακρυλικής υφής κατάλληλου χρωματισμού και διαγραμμίσεων.

 

  1. Αναδιαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, με κοπή και εκρίζωση μεγάλων δένδρων και θάμνων που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στα πεζοδρόμια και στο οδόστρωμα, ανακατασκευή σε κράσπεδα, σκάλες, πλακοστρώσεις και διαδρόμους, τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, επίστρωση με μαρμαρόπλακες για αναβάθμιση της αισθητικής στη μεγάλη πλατεία, τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού, συντήρηση των φωτιστικών κατά μήκος του περιμετρικού μονοπατιού και των πεζοδρομίων και επισκευή των ξύλινων κιγκλιδωμάτων των γεφυρών.

 

  1. Επισκευή – αποκατάσταση – συμπλήρωση εξωτερικών εγκαταστάσεων με ολοκλήρωση της περίφραξης και διαμόρφωση ολόκληρου του απαλλοτριωμένου χώρου, εργασίες αποκατάστασης της υπάρχουσας περίφραξης, του ασφαλτοτάπητα σε τμήματα των δρόμων και στους χώρους στάθμευσης, των φθαρμένων κρασπεδορείθρων, των πεζοδρομίων από τσιμεντόπλακες, του περιμετρικού και των ενδιάμεσων μονοπατιών από συμπιεσμένο χώμα κατάλληλης κοκκομετρικής διαβάθμισης, της σήμανσης, τόσο στο οδικό δίκτυο με διαγραμμίσεις, όσο και της κατακόρυφης, με τοποθέτηση πινακίδων πληροφοριακών και ρυθμιστικών. 

 

Προβλέπεται επίσης:

-       Λειτουργική αναβάθμιση και επισκευή των δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης λυμάτων και όμβριων, όπως και του δικτύου πυρόσβεσης.

-       Επισκευή όλης της επιφάνειας των κερκίδων του κεντρικού γηπέδου και χρωματισμός όλης της επιφάνειας με πλαστικό χρώμα ακρυλικής βάσης, ανθεκτικού στις καιρικές συνθήκες της περιοχής του Αθλητικού Κέντρου.

-       Λειτουργική αναβάθμιση και επισκευή των μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

«Επενδύουμε στον αθλητικό Τουρισμό για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας και κάνουμε ένα ακόμη καθοριστικό βήμα με τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 2.320.000 ευρώ», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

 

«Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Καρπενησίου, που αναλαμβάνει και την επίβλεψη των εργασιών. Αναμένουμε όλοι πλέον την ολοκλήρωση του έργου, για να το χαρούμε μαζί με τους συμπολίτες μας, αλλά και με τους επισκέπτες ερασιτέχνες ή επαγγελματίες αθλητές». 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός ανέφερε τα εξής: «Μετά από πολλές καθυστερήσεις λόγω των ενστάσεων στις διαγωνιστικές διαδικασίες ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα που πραγματοποιούμε στο Καρπενήσι.  Ένα έργο το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα μας από τον Κώστα Μπακογιάννη, που συνεχίστηκε να χρηματοδοτείται με τον Φάνη Σπανό και που με την υλοποίησή του θα αλλάξει σελίδα στο Αθλητικό μας Κέντρο. Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή η επένδυση στον Αθλητικό Τουρισμό, ο οποίος δημιουργεί θέσεις εργασίας για την περιοχή, μέσω από μια φαρέτρα δράσεων και πρωτοβουλιών στις οποίες κεντροβαρικό ρόλο έχει το Αθλητικό μας Κέντρο».

 

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς τόνισε: «Το έργο της αξιοποίησης-εκσυγχρονισμού των κτιρίων και των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου μετά από αναμονή ετών μπαίνει στην αφετηρία, καθώς υπογράφηκε πλέον η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

 

»Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί τη βαριά μας “βιομηχανία” και ως Δήμος Καρπενησίου επενδύουμε σε αυτόν, αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις μας, ώστε να αποτελούν πόλο έλξης για τις ομάδες όλων των αθλημάτων και φιλοξενώντας σπουδαίες διοργανώσεις,  καλύπτοντας φυσικά  και τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών μας.

 

»Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης αυτού του κομβικής σημασίας έργου για την περιοχή και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Καρπενησίου για την εκπόνηση της μελέτης. Πλέον αναμένουμε την ολοκλήρωση του, ώστε το αθλητικό μας κέντρο να αποτελεί και πάλι “στολίδι” της περιοχής».