Τετ, 07 Δεκ 2022
Αρχική  > Δήμοι

Πέρασε η πρόταση του Αλέξη Σωτηρόπουλου στο Βύρωνα για αγορά tablet

25/11/2020

Η δημιουργική αντιπολίτευση φαίνεται ότι βρίσκει έδαφος εν μέσω της Πανδημίας και αποδεικνύεται χρήσιμη για τους πολίτες . Ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα για την αγορά tablet από το Δήμο  για τους  μαθητές διαπιστωμένα δε διαθέτουν .

Μία απόφαση που προήλθε μετά από πρόταση της Αντιπολίτευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα αποδέχθηκε εχθές, ομόφωνα τελικά, μετά από έντονη συζήτηση, την πρόταση της παράταξης του Αλέξη Σωτηρόπουλου, για να καλύψει ο Δήμος το κόστος αγοράς tablets για όσους μαθητές πιστοποίησαν οι Διευθυντές ότι δεν διαθέτουν υπολογιστή tablet για τη διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων τους.

Η πρόταση είχε κατατεθεί από την 11/11/2020 από την παράταξη του Αλέξη Σωτηρόπουλου και η Δημοτική Αρχή είχε αρχικά επιφυλαχθεί να συλλέξει στοιχεία από τις Διευθύνσεις των σχολίων και να απαντήσει.

Εχθές ,όμως, εμφανίστηκε επιφυλακτική επικαλούμενη το υψηλό κόστος.

Ωστόσο, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της Δημοτικής Αρχής, η πρόταση Σωτηρόπουλου έμεινε στο Τραπέζι μέχρι τέλους και τελικά πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η χορήγηση tablets στους μαθητές έρχεται σε μία πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία, μέσα στην κορύφωση της πανδημίας και λύνει ένα πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες, ειδικά χαμηλών εισοδημάτων.

Πρέπει να επισημανθεί, τέλος, ότι σχεδόν όλες οι παρατάξεις τόνισαν ότι παρότι η σχετική αγορά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, εκείνη προς το παρόν δεν έχει ανταποκριθεί.