Σαβ, 02 Ιουλ 2022
Αρχική  > Περιφέρειες

ΠΔΕ:Το Καρναβαλικό Θεατρικό Δρώμενο «Καρναβάκχαι» την Παρασκευή στα Παλαιά Σφαγεία

2/3/2022

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει το θεατρικό καρναβαλικό δρώμενο «Καρναβάκχαι», την Παρασκευή 4 Μαρτίου και ώρα 21.00, στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων στην Πάτρα. Πρόκειται για ένα έργο που έχει επεξεργαστεί η Φοιτητική Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών «Φρύνιχος», με διαφορετική κατάληξη κάθε φορά, καθώς υπάρχει διαρκής διάδραση και συμμετοχή του κοινού.

Στην πλοκή του έργου, ο Καρνάβαλος - Διόνυσος, (γιος του Δία και της κόρης του Κάδμου Σεμέλης) φτάνει στην αρχαία Πάτρα με μορφή ανθρώπου για να επιβάλει τη διασκέδασή του. Οι Πατρινοί αμφισβητούν τη θεϊκή-διασκεδαστική του καταγωγή και πρόθεση, και τον απορρίπτουν, αλλά τρελαίνονται από αυτόν και ως Καρναβαλικές μαινάδες πλέον, πηγαίνουν στο θέατρο λατρεύοντας το βασιλιά με χορικά δρώμενα. Ο Άρχοντας της Πάτρας αποφασίζει να στραφεί ενάντια στις μαινάδες. Συλλαμβάνει τον Καρνάβαλο-Διόνυσο, αλλά αυτός ελευθερώνεται μέσα από καρναβαλικές μεταμφιέσεις-μεταμορφώσεις. Στη συνέχεια ο Άρχοντας της Πάτρας μεταβαίνει στο θέατρο αλλά εκεί οι καρναβαλικές μαινάδες τον εισάγουν στα νέα καρναβαλικά έθιμα.

Η είσοδο για το κοινό είναι ελεύθερη, με την προϋπόθεση να γίνει κράτηση θέσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr στο σύνδεσμο: www.carnivalpatras.gr/online-aitiseis/book/.