Παρ, 12 Αυγ 2022
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Παύλος Χρηστίδης: Για πρώτη φορά τόσο απροστάτευτος ο εργαζόμενος

3/6/2021

«Η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά για να διευκολύνει μία σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις. Αν υπήρχε μία παράνομη απόλυση ο εργαζόμενος μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να δικαιωθεί. Τώρα παίρνει μια μικρή αποζημίωση και φεύγει… Επί της ουσίας για πρώτη φορά μένει τόσο απροστάτευτος ο εργαζόμενος», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο… αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Στο επιχείρημα που προβάλλεται ότι το 2010 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχε νομοθετήσει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ο κ. Χρηστίδης διερωτήθηκε «γιατί τότε νομοθετούν και πάλι τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εάν ίσχυε από το 2010; Αυτό που δεν λέει ο κος Χατζηδάκης, είναι ότι η διευθέτηση ίσχυε μέσω συλλογικής διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση έρχεται και δημιουργεί την ατομική διαπραγμάτευση. Επομένως, λέει ψέματα ο κος Χατζηδάκης σε αντίθεση με μία σειρά βουλευτών της ΝΔ που έχουν δηλώσει τις αντιρρήσεις τους».

Αναφερόμενος στο σύνολο του νομοσχεδίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «μιλάμε για ένα ν/σ που είναι γραμμή – γραμμή, κομμένο και ραμμένο στα δεδομένα συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα».

Για το ζήτημα της εγκληματικότητας, ο κ. Χρηστίδης είπε : «Θεωρώ αστείο ότι το τέλος της πανδημίας άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου” στο οργανωμένο έγκλημα.  Εκτός από πολύ μεγάλα λόγια, ευχολόγια, όλη η συζήτηση έχει μείνει γύρω από τα Εξάρχεια. Χρειάζεται αποτελεσματικότερη παρουσία της Αστυνομίας, πρέπει και η ηγεσία να βγει και να πει τι έχει συμβεί» ανέφερε και πρόσθεσε «εκπαιδεύονται με fast track διαδικασίες άνθρωποι και μπαίνουν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ, μίλησε και για τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. «Αποδεικνύονται δυο-τρία πράγματα. Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να δημιουργήσει το “ΣΥΡΙΖΑ-channel”, το έκανε με μπροστάρη τον κ. Καλογρίτσα και επιχείρησε να το κάνει με μία σειρά τριγωνικών επαφών με επιχειρηματίες του εξωτερικού. Δεν έχουμε δει ακόμη όλα τα στοιχεία και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά.