Δευ, 25 Μαϊ 2020
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Παύλος Γερουλάνος στον AIRETO: Αναγέννηση της Αθήνας με 5 βήματα

1/4/2019

   ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

Αγωνιζόμαστε να αναγεννήσουμε την Αθήνα που αγαπάμε. Μια Αθήνα με 5 βασικά χαρακτηριστικά: Μια Αθήνα ζωντανή, δίκαιη, δημιουργική, αλληλέγγυα και συμμετοχική, σε κάθε γειτονιά, για κάθε Αθηναίο. Χαρακτηριστικά βάση των οποίων θα κριθεί το έργο μας.

Ζωντανή Αθήνα σημαίνει τέλος στην εγκατάλειψη και την ανασφάλεια. Με Συμβούλια Γειτονιάς που θα συστήσουμε, γιατί μόνο στη γειτονιά με τη συμμετοχή όλων μας μπορούν να έρθουν αποτελέσματα που μας αφορούν. Με τις Πράσινες Ομάδες Δράσης του Δήμου, μεικτά συνεργεία Καθαριότητας – Πρασίνου – Τεχνικών Υπηρεσιών,που θα διορθώνουν προβλήματα συνολικά και όχι αποσπασματικά.Με«υιοθεσίες» δημόσιου χώρου από φορείς, Λέσχες Φιλίας, σχολεία και ιδρύματα που επιθυμούν να κρατήσουμε την πόλη όμορφη.Με κοινές περιπολίες Δημοτικής Αστυνομίας – ΕΛΑΣ για να νιώθει κάθε Αθηναίος ασφάλεια.

Δίκαιη Αθήνα σημαίνει να αναδείξουμε την αξία κάθε γειτονιάς – όχι μόνο το κέντρο – και να αναγνωρίσουμε στην πράξη την αξία κάθε δημότη. Με έργα ανάπλασης σε Ακαδημία Πλάτωνος-Δημόσιο Σήμα – Κεραμεικό - Ιερά οδό για να ισορροπήσει επιτέλους η Αθήνα και να αναπτύσσονται ομοιόμορφα όλες οι γειτονιές. Με άμεση απόδοση των πεζοδρομίων στους πεζούς ξηλώνοντας εμπόδια και δημιουργώντας 10.000 θέσεις για δίτροχα ώστε να έχουμε όλοι ίση πρόσβαση στους δρόμους.Με προσβάσιμες υπηρεσίες σε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.   

Δημιουργική Αθήνα σημαίνει να έχουμε όλοι εργαλεία να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας. Δημιουργώντας προοδεύουμε, δίνουμε πνοή σε κάθε γειτονιά. Με την υποστήριξη επιχειρήσεων που παλεύουν να βρουν στοιχειώδη χρηματοδότηση, ψάχνουν στέγη, επιζητούν ανακούφιση στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους.Με την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και των πολύτιμων ΚΟΙΝΣΕΠ. Με την αξιοποίηση της δυναμικής των start-ups και των παραδοσιακών μικροτεχνιτών που προσελκύουν το ενδιαφέρον των τουριστών.          

Αλληλέγγυα Αθήνα σημαίνει ο δήμος βρίσκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα σε όλους μας ανεξαιρέτως. Σε κάθε βήμα της ζωής μας. Μας στηρίζει να μεγαλώσουμε παιδιά στην Αθήνα, με βρεφονηπιακούς για όλους, γενίκευση Ανοιχτών Σχολείων και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, δυνατότητα σε κάθε ηλικιωμένο να διευρύνει συνεχώς τα ενδιαφέροντά του σε Λέσχες Φιλίας συνδεδεμένες με την κοινωνία. Δεν αφήνει κανέναν αδύναμο χωρίς αλληλεγγύη, κανέναν άστεγο χωρίς στέγη, κανέναν εξαρτημένο χωρίς πρόσβαση σε Χώρο Ελεγχόμενης Χρήσης.

Συμμετοχική Αθήνα σημαίνει ότι εμείς οι δημότες έχουμε λόγο. Σημαίνει Συμβούλια Γειτονιάς, με εκλεγμένους διαμερισματικούς συμβούλους και εθελοντές που ιεραρχούν προβλήματα και δίνουν κατευθύνσεις στις υπηρεσίες. Σημαίνει δήμαρχος που λογοδοτεί σε εμάς, που αντί για «τα παράπονα στο δήμαρχο» πηγαίνει ο ίδιος στο πρόβλημα,που για γραφείο του έχει όλη την πόλη, όχι το Δημαρχείο.

Με αυτά τα κριτήρια θα κριθεί το έργο μας και με αυτές τις πολιτικές θα αναγεννήσουμε την Αθήνα.