Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Παύλος Γερουλάνος: «Μητσοτάκης: “Ψηφίσατε Δούκα; Θα τιμωρηθείτε!”»

20/12/2023

Μιλώντας για την τροπολογία που αφαιρεί τη διοίκηση τής «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε.» από τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», αφού χαρακτήρισε την τροπολογία «ντροπή», κατηγόρησε, ξανά, την Κυβέρνηση για αλαζονεία και μικροπρέπεια και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω την εν λόγω τροπολογία και να σεβαστεί την ψήφο των Αθηναίων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Τι λέει ο κ. Μητσοτάκης στους Αθηναίους και στις Αθηναίες; Τι ψηφίσατε; Δούκα; Και εγώ τι θα κάνω τώρα με τον ανιψιό; Θα τιμωρηθείτε! Θα σας πάρω την Ανάπλαση» είπε, και συνέχισε: «Τι αφορά η Ανάπλαση; Άκουσα τον κ. Βορίδη. Όλη την Ελλάδα, λέει. Άλλαξε ο σκοπός. Αναπλάσεις παντού. Πού είναι; Από τον Βοτανικό μέχρι την Αλεξάνδρας. Πιο Αθήνα, πεθαίνεις. Πριν όμως, είχε η Κυβέρνηση τον δικό της άνθρωπο. Τώρα τον έχασε. Αναπάντεχα. Και, αν κοιτάξει ο κ. Δούκας κάτω από το χαλί; Τι έλεγαν οι Υπουργοί πριν τις εκλογές; Μη διανοηθείτε να ψηφίσετε άλλους! Δεν θα βρείτε φράγκο. Το είπατε και το κάνατε, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ρόλο εκτελεστή της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν μου αρέσεις, δεν σε παίζω. Σκέτο νηπιαγωγείο. Η αλαζονεία και η μικροπρέπεια, μαζί».


«Παραφράζοντας τον ποιητή, θα πω στον κ. Μητσοτάκη: «κι αν δεν μπορείς να έχεις πάντα τη Δημοκρατία όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον: όσο μπορείς, να μην την εξευτελίζεις». Αυτό το Νομοσχέδιο, αυτή η τροπολογία είναι προσβολή της Δημοκρατίας. Πάρτε τα πίσω τώρα, κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείτε έτσι, την ψήφο των Αθηναίων. Σεβαστείτε την Πρωτεύουσα. Σεβαστείτε τον εκλεγμένο Δήμαρχο. Σεβαστείτε τους πολίτες αυτής τής χώρας και τη Δημοκρατία. Υπεύθυνα απέναντι στην Πατρίδα. Διότι, όταν της γυρίζετε την πλάτη δεν απαξιώνεται την αντιπολίτευση. Αλλά εσάς τους ίδιους. Και, χειρότερα, εκείνη
».