Σαβ, 30 Σεπ 2023
Αρχική  > Δήμοι  > Ηλιούπολη

Πατούλης-Χατζηδάκης: Υπέγραψαν έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου Ηλιούπολης

25/1/2021

Παρουσία του Γιώργου Χατζηδάκη, Δημάρχου Ηλιούπολης, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κ. Σεφτελή και του Επιστημονικού Συνεργάτη του Δημάρχου  Αν. Παναγιώταρη, υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη η ένταξη του Έργου με τίτλο

 « ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ», AM  25/2020, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

 

Το έργο προϋπολογισμού 1.140.000 €, με επιλέξιμη/χρηματοδοτούμενη δαπάνη 750.000 € αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου συνολικής επιφάνειας 4.200 m ²  γραφείων και βοηθητικών χώρων, με αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αμφιθέατρο 300 θέσεων, όπου εργάζονται 200 υπάλληλοι και αιρετοί και εξυπηρετεί καθημερινά περί τους 300 πολίτες. 

 

Αναλυτικά το έργο ενεργειακής αναβάθμισης περιλαμβάνει:

 

1) Tην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου συστήματος θέρμανσης ψύξης και εξαερισμού, με νέο πολυδιαιρούμενο - πολυζωνικό σύστημα θέρμανσης - ψύξης (VRF), υψηλού βαθμού απόδοσης, με προηγμένο κεντρικό έλεγχο και αυτονομία ανά ζώνες, που θα μπορεί να λειτουργεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ταυτόχρονα σε θέρμανση και ψύξη.

 

2) Tην αναβάθμιση του συστήματος εξαερισμού με αντικατάσταση των κεντρικών μονάδων αερισμού, με ανάκτηση θερμότητας για επαρκή, ποιοτικό και οικονομικό αερισμό.

 

3) Tην αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED για την βελτίωση του φωτισμού και σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα. 

 

Με τις παρεμβάσεις αυτές ο Δήμος Ηλιούπολης θα ωφεληθεί από την ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΙΩΣΗ :

 

·         της κατανάλωσης ενέργειας κατά περίπου 1.000.000 κιλοβατώρες, που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση περίπου 150.000 €

·         και των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 335 τόνους ισοδύναμου CO2.

 

Η αγαστή συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης, με την καθοδήγηση του Τεχνικού Συμβούλου του Δημάρχου, την υποστήριξη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και τον συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, που αναμένεται να συνεχιστεί και να επαναληφθεί με την ίδια επιτυχία, σε όλες τις προσπάθειες του Δήμου Ηλιούπολης για την εξοικονόμηση πόρων και την βελτίωση των υποδομών της πόλης.

 

Η νέα πολιτική της δημοτικής αρχής, που εμπνέεται από τις σύγχρονες αξίες και τον σεβασμό στην Φύση και στον Άνθρωπο, αποδίδει καρπούς:

 

▪️ Προς το Περιβάλλον και την προστασία του, με την εξοικονόμηση ενέργειας και ρύπων.

 

▪️ Προς τον Πολίτη, με την μείωση παγίων εξόδων και την εξοικονόμηση πόρων που θα καλύψουν άλλες σημαντικές ανάγκες.