Δευ, 22 Ιουλ 2024

Παράταση της τηλεργασίας στην Αττική, για το 40 τοις εκατό των εργαζομένων

27/10/2020

Παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων στην Αττική, όπως και το κλιμακωτό ωράριο, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Όπως ορίζει η ΚΥΑ, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού, παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας, που προβλέπεται στο άρθρο 235 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184). Ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι τέλη Δεκεμβρίου περιμένουμε τις εγκρίσεις για τα εμβόλια.

Τότε, θα υπάρχουν οι εγκρίσεις μερικών από τις πλατφόρμες εμβολίων και αρχικά θα γίνουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών.

Ο κ. Γώγος είπε ακόμα ότι θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να υπάρξει μια συνολική ανοσία αλλά πρόσθεσε ότι τα μέτρα δημόσιας υγείας που θα συνεχιστούν και το 2021 θα βοηθήσουν και σε άλλα νοσήματα όπως η γρίπη.

Ο καθηγητής σημείωσε πως δεν αποκλείεται να δούμε αυτή την εβδομάδα πάνω από 1.000 κρούσματα και είπε πως ανησυχεί για την πίεση στο σύστημα υγείας αφού οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κοντεύουν τους 1.000.