Τρι, 22 Ιουν 2021
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

Πανελλαδική απεργία αύριο 10/06 – Ποιοι συμμετέχουν

9/6/2021

Συνεχιζεται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η συζήτηση και επεξεργασία του εργασιακού νομοσχεδίου. Την ίδια ώρα, με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε πανελλαδική κλίμακα αντιδρούν αύριο Πέμπτη 10 Ιουνίου, τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η συμμετοχή στην απεργία των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων και των ομοσπονδιών των ιατρών και των υγειονομικών σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Στις συγκοινωνίες ακινητοποιημένα θα είναι αύριο όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς – Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ – καθώς και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Στην 24ωρη συμμετέχουν επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο. Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων.

Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, έχει προγραμματιστεί αύριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10:00 στα Προπύλαια.

Στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “από τις 6″ μίλησε ο πρόεδρος των Συνδικάτων εργαζομένων του ΟΑΣΑ Κ. Σιορίκης ο οποίος είπε ότι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάση εργασίας ώστε να πάνε στα συλλαλητήρια οι εργαζόμενοι. Παράλληλα επεσήμανε ότι η ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου αποτελεί θα είναι πλήγμα για την εργασία, τη συλλογικότητα και τα συνδικάτα ενώ στοχοποιεί τις εταιρείες κοινής ωφελείας και τη συνδικαλιστική δράση τους. Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαγεωργίου μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ χαρακτήρισε έκτρωμα και αθλιότητα το νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι με την ψήφιση του δεν γίνεται σουλούπωμα στην απλήρωτη δουλειά, στο χτύπημα των δημοκρατικών συνδικαλιστικών”.