Δευ, 01 Ιουν 2020
Αρχική  > Δήμοι

Όχι σε νέα δομή από το δήμο Δυτικής Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ)

2/12/2019

Καμία νέα δομή στη Λέσβο, αλλά και δυναμικές κινητοποιήσεις εφόσον η Κυβέρνηση επιμείνει στις εξαγγελίες της για δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αποφάνθηκε εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου στη χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση, στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΠΑΛ Καλλονής.

΄Όπως μεταδίδει το stonisi.gr, o δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος διεμήνυσε σε κάθε τόνο πως δεν πρόκειται να συναινέσει για κατασκευή προαναχωρησιακού κέντρου ούτε στο Διαβολόρεμα (κι ας μην ανήκει στα όρια του δήμου Δυτικής Λέσβου), ούτε πουθενά, ενώ έθεσε και την παραίτησή του στον πρωθυπουργό αν η Κυβέρνηση προχωρήσει στη δημιουργία του, αδιαφορώντας για τις τοπικές κοινωνίες και το πώς αυτές εκφράζονται θεσμικά.

Παρόντες στην αίθουσα ήταν ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο αντιδήμαρχος του δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης, καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης, όπως επίσης δημοτικοί αλλά και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος πολιτών.

Η απόφαση πάρθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία, επαναλαμβάνοντας στην ουσία τα προηγούμενα αιτήματα, δηλαδή να μη γίνει καμία νέα δομή στη Λέσβο, να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες δομές, να γίνει αποτελεσματικότερος έλεγχος των ροών, να ελεγχούν άμεσα οι δραστηριότητες των ΜΚΟ, να διατηρηθεί (εκ των υπαρχουσών) μόνο μιας μικρής δομής που θα συμβάλλει στην γρήγορη καταγραφή των μεταναστών.

Επίσης αποφασίστηκε η σύσταση διαδημοτικής επιτροπής, υπό την αιγίδα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την παρακολούθηση των εξελίξεων γύρω από το μεταναστευτικό