Δευ, 10 Μαϊ 2021
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

Ολοκληρώνεται η διαδικασία 700 προσλήψεων στις δασικές υπηρεσίες μέσω κοινωφελών προγραμμάτων

27/3/2021

Tο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκληρώνει άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης 700 εποχικών υπαλλήλων, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις δασικές υπηρεσίες, για την κάλυψη άμεσων αναγκών.

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους προέδρους και εκπροσώπους των Ενώσεων Δασικών Υπαλλήλων με θέμα το ρόλο των δασικών υπηρεσιών και των δημόσιων φυτώριων στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απευθυνόμενος στους προέδρους της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων, Νικήτα Φραγκισκάκη, της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, Αντιγόνη Καραδόντα και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων, Γιώργο Παπαδιά, ο υφυπουργός ανέφερε: «Το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, που θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά και θα χρηματοδοτηθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και έχει στυλοβάτες, μεταξύ άλλων, τους δασολόγους, τους δασοπόνους και τους δασοφύλακες. Γι’ αυτό το ΥΠΕΝ ολοκληρώνει άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης 700 εποχικών υπαλλήλων, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι 350 δασολόγοι, 200 δασοπόνοι και 150 διοικητικοί θα στελεχώσουν τις δασικές υπηρεσίες, για την κάλυψη άμεσων αναγκών».

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των ενώσεων έθεσαν στον κ. Αμυρά το θέμα της πλήρους αξιοποίησης των πιστώσεων που κατανέμει το ΥΠΕΝ στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας και συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση των δασών με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών.