Σαβ, 22 Ιουν 2024
Αρχική  > Δήμοι

Οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ σε Περιφέρειες-Δήμους

3/10/2018
 

Σε εκλογική ετοιμότητα όχι μόνο για τις εθνικές αλλά και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής.

Στόχος η στήριξη επιτυχημένων υποψηφιοτήτων νυν περιφερειαρχών αλλά και η προώθηση νέων δυναμικών υποψηφιοτήτων στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση όπου το ΠΑΣΟΚ έχει παραδοσιακά δυνάμεις .

Δυτική Ελλάδα

Χθες, το περιφερειακό συμβούλιο Δ. Ελλάδος του Κινήματος Αλλαγής έδωσε το πράσινο φως για την εκ νέου στήριξη του νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα.

Κρήτη

Επίσης το ΠΣ Κρήτης ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στην υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Κεντρική Ελλάδα

Σήμερα «κλείνει» και η υποψηφιότητα της Κατερίνας Μπατζελή, πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία θα κατέβει το Κίνημα Αλλαγής στην περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας.

Η κα Μπατζελή συναντήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και οριστικοποίησαν την υποψηφιότητά της στην περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος. Σημειωτέον ότι ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος καθώς θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και είναι ακόμη άδηλο ποιους θα στηρίξει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα βρίσκεται στη Λαμία ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ όπου θα συμμετάσχει στην περιφερειακή σύσκεψη του κόμματος το οποίο αναμένεται να δώσει και τυπικά την έγκρισή του στην υποψηφιότητα Μπατζελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ψηφοδέλτιο Μπατζελή θα σηματοδοτεί την προοδευτική κατεύθυνση αλλά οι υποψήφιοι δεν θα προέρχονται μόνο από το ΚΙΝΑΛ αλλά και από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Στο Καρπενήσι μεταβαίνει την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης οποίος ανήρτησε στο twitter το εξής μήνυμα: «Θέλουμε το μήνυμα του @kinimallagis να πάει παντού. Να συναντήσουμε τους προοδευτικούς συμπολίτες μας, να συζητήσουμε μαζι τους και να δημιουργήσουμε σχέση εμπιστοσύνης. Αύριο πάμε Καρπενήσι»

Βόρειο Αιγαίο

Επίσης ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης θα είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Δυτ. Μακεδονία

 

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα είναι εκ νέου υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, όπως αποφάσισε την Κυριακή η Περιφερειακή Σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του Κινήματος Αλλαγής και ομόφωνα αποφάσισε την στήριξή της.

Περιφέρεια Αττικής

Το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει ξανά την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής.

Νότιο Αιγαίο

Το ΚΙΝΑΛ θα προωθήσει την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού, γιατρού στο επάγγελμα καταγόμενου από την Ρόδο ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του νομαρχιακού και περιφερειακού Συμβουλίου επί σειρά ετών.

Δήμος Αθήνας

Για τον δήμο της Αθήνας προχωρά η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου καθώς ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και οδεύει προς το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Το ΚΙΝΑΛ έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ωστόσο τηρεί στάση αναμονή για να κατασταλάξει ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης αν θα θέσει υποψηφιότητα εκ νέου.

Πελοπόννησος

Το ΚΙΝΑΛ θα έχει οπωσδήποτε υποψήφιο στην Πελοπόννησο αλλά ακόμη αναζητά τον καταλληλότερο από μια μακρά λίστα ενδιαφερομένων.

Κεντρική Μακεδονία

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζωηρό ενδιαφέρον επιδεικνύει ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.

Αν. Μακεδονία-Θράκη

Για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η επιλογή θα είναι ανάμεσα στους πρώην υπουργούς Γιώργο Πεταλωτή και Γιώργο Ντόλιο.

Ηπειρος

Για την περιφέρεια Ηπείρου, ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην βουλευτή Θανάση Οικονόμου και του πρώην υπουργού Ευ. Αργύρη.Πηγή: iefimerida.gr