Κυρ, 01 Νοε 2020
Αρχική  > Δήμοι

"Οδοφράγματα" στήνουν οι εργαζόμενοι στην Καλλιθέα για να προστατευθούν από τον Κορωνοιό και τις επιθέσεις

8/9/2020

Μια εικόνα χίλιες λέξεις αλλά στην προκειμένη περίπτωση συνοδεύεται από χιλιάδες αρνητικές και επικίνδυνες επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία.Όπως μας ενημερώνει με ανακοίνωσή της αλλά και φωτογραφικό υλικό  η παράταξη Προοπτική  Ζωής με επικεφαλής τον Κώστα Ασκούνη, η κατάσταση για τους εργαζόμενους και τους πολίτες στις υπηρεσίες του Δήμου  Καλλιθέας  δεν είναι αυτές που θα περίμενε κάποιος να δει.

Χαρακτηριστικά σημειώνουν στην ανακοίνωση ότι:

Οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η υγεία και η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, όπως έχουμε τονίσει από την αρχή της πανδημίας.

Οι εικόνες από υπηρεσίες του Δήμου μας είναι αποκαλυπτικές.

Ζητάμε την άμεση τοποθέτηση προστατευτικών μέσων σε όλες τις υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με πολίτες.

Ο Δήμος δε χρειάζεται να περιμένει την ευαισθησία ιδιωτών για να λύσει το πρόβλημα, όπως έγινε σε άλλη υπηρεσία του Δήμου μας!!!

Δείτε επίσης την εικόνα συνωστισμού των δημοτών στις υπηρεσίες 

Δεν είναι όμως η κατάσταση στις υπηρεσίες μόνο δύσκολη για τους εργαζόμενους .πριν λίγες ημέρες συνέβη και περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζόμενου από ρακοσυλλέκτες στη Βιομηχανική Μονάδα Ανακύκλωσης μπροστά από το Χαροκόπειο.

Σύμφωνα με την παράταξη Προοπτική Ζωής ;

Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την πλήρη διαφωνία μας με την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ εγκατάσταση Βιομηχανικής Μονάδας Ανακύκλωσης μπροστά από το Χαροκόπειο.

Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής για τη μετατροπή κοινόχρηστων – ελεύθερων  χώρων σε βιομηχανικούς χώρους προς χάριν μιας ιδιωτικής εταιρείας είναι μεγάλη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας μιλήσαμε για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ που άμα «σκάσει» οι συνέπειες θα είναι τραγικές για την υγεία των κατοίκων της  περιοχής εν όψει και της έξαρσης του κορονοϊού.

Οι οσμές από τη λειτουργία της έχουν αναστατώσει τους κατοίκους που βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται καθημερινά ανυπόφορη.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και καλέσαμε το Δήμαρχο για την άμεση απομάκρυνσή της πριν να είναι αργά.

Μετά τις καταγγελίες, χθες το πρωί συνεργείο του Δήμου προσπαθούσε να ξεβρωμίσει την περιοχή. Όμως υπήρξαν αντιδράσεις από τους ρακοσυλλέκτες με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή και ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο!!!

Οι ξυλοδαρμοί είναι καθημερινό φαινόμενο μεταξύ των ρακοσυλλεκτών που συγκεντρώνονται απ’ όλο το λεκανοπέδιο, αλλά το χθεσινό επεισόδιο ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Έχουν αποθρασυνθεί με την ευθύνη και την ανοχή της Δημοτικής Αρχής.

Επιτέλους, κ. Κάρναβε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κλείσετε τη Μονάδα αυτή; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;

Όσο ισχυρά συμφέροντα και αν υπάρχουν δεν μπορούν να είναι υπεράνω της Υγείας και της Ζωής των πολιτών και των εργαζομένων.

Η κατάσταση αυτή είναι ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

Πρέπει να μπει ένα ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ.

 Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει εκδώσει και ανακοίνωση ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η    - Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας, καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας διότι δεν φρόντισε για την ασφάλεια των εργαζομένων στην απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, από άτομα που χρησιμοποιούν την μονάδα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας & Ελ. Βενιζέλου. Το συμβάν είχε σαν κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζόμενου (κάταγμα στο ρινικό οστό, θλαστικά τραύματα, κ.α.) και την διακομιδή του σε μονάδα υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Συγκεκριμένα:

Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας εγκατέστησε την συγκεκριμένη μονάδα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας & Ελ. Βενιζέλου, όπου καθημερινά συναθροίζονται πολλά άτομα που κάνουν χρήση της μονάδας, με παραμονή πολλών ωρών στον περιβάλλοντα χώρο και πρόκληση εκτεταμένης ρύπανσης και όχλησης  των κατοίκων.

Στα εύλογα παράπονα των περιοίκων για πλημμελή καθαριότητα, η υπηρεσία μας με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου, επιχείρησε το Σάββατο 5-9-2020 να προβεί στην πλύση των χώρων,  με την χρήση των μηχανικών μέσων που διαθέτει. Οι παριστάμενοι χρήστες της μονάδας, με τεράστιο όγκο ανακυκλωμένων υλικών,  αντέδρασαν στην επιχείρηση αυτή και επιτέθηκαν στους εργαζόμενους που προσπάθησαν να κάνουν την δουλειά τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους (ο ένας ιδιαίτερα σοβαρός).  

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας:

Καταδικάζει  την παραπάνω επίθεση που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι, δηλώνει δε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους σε ότι χρειασθεί.

Καλεί την Διοίκηση του Δήμου, να προβεί στην άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης μονάδας από την περιοχή, καθώς η παραμονή της εγκυμονεί διαρκή κίνδυνο για τους εργαζόμενους που έχουν την ευθύνη της καθαριότητας της περιοχής, δεδομένου ότι επανειλημμένα έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε βάρος τους και κατά το παρελθόν από τα συγκεκριμένα άτομα.

Δηλώνει  προς κάθε κατεύθυνση ότι η  αδράνεια και  αδιαφορία στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού θέματος δεν θα συνεχιστεί.

Παραμένει  σε εγρήγορση αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες της διοίκησης του Δήμου.           

              Το  Διοικητικό  Συμβούλιο

 

Η καθημερινότητα είναι δύσκολη για όλους αλλά απαιτεί λύσεις ,κυρίως όταν ο Δήμαρχος Καλλιθέας είναι και Αντιπρόεδρος στην ΚΕΔΕ και  έχει πλήρη εικόνα  από τη διαχείριση της κρίσης σε όλη τη Χώρα , άρα όσα εφαρμόζονται θα είναι αναγκαίο πρώτα να υλοποιούνται στο Δήμο του .