Δευ, 11 Δεκ 2023
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Οδηγίες για τη λειτουργία του Δημοσίου στην 63η κορωνο-Εγκύκλιο

13/10/2021

Εκδόθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου μία ακόμα (η 63η στη σειρά) εξ. επείγουσα Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για τα μέτρα λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών.

 

Συγκεκριμένα, στην Ενότητα Α’ της Εγκυκλίου αποτυπώνεται ο Πίνακας (τον οποίο έχει ήδη παρουσιάσει ο AIRETOS.GR ) με τα μέτρα που ορίστηκαν στην ΚΥΑ του Σαββάτου.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη φορά τα μέτρα δεν ισχύουν για μία εβδομάδα, αλλά για δύο, συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρα 06:00.

 

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά Συμβούλια, εφόσον έως 25 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν εκλογές αιρετών εκπροσώπων, αυτές δύνανται να πραγματοποιηθούν διά ζώσης ανεξαρτήτως του αριθμού των εκλογέων, υπό την προϋπόθεση τήρησης των υγειονομικών μέτρων και εφόσον οι εκλογείς είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός του τελευταίου εξαμήνου ή έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ νόσησης (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ.3 του αρ.10 της ΚΥΑ. Σε περίπτωση που δεν πληρούνται για το σύνολο των εκλογέων οι ως άνω προϋποθέσεις, δεν είναι δυνατή η διενέργεια εκλογών διά ζώσης.

Επιπλέον και κατόπιν ερωτημάτων διαφόρων Υπηρεσιών, το Υπουργείο σημειώνει ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη ή παράλληλη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και διά ζώσης για τους ίδιους εκλογείς, αλλά εφόσον επιλεγεί είτε η ηλεκτρονική ψηφοφορία είτε η εκλογή διά ζώσης, αυτομάτως ακυρώνεται αντίστοιχα η έτερη διαδικασία αναλόγως της επιλογής.

 

Η Β’ Ενότητα της Εγκυκλίου αναφέρεται στον έλεγχο διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου μέσω του “Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου”, παραπέμποντας σε προηγούμενη Εγκύκλιο.

 

Η Γ’ Ενότητα αφορά το “Παρουσιολόγιο covid-19” και στην Ενότητα Δ’ παρέχονται γενικές οδηγίες.

 

Αναλυτικά, στο πλήρες κείμενο της αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/184/οικ.19515/12.10.2021 Εγκυκλίου ΕΔΩ.