Δευ, 10 Μαϊ 2021
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

ΟΑΕΔ για 7.000 θέσεις εργασίας: Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα

26/3/2021

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 29 Μαρτίου λήγει  η προθεσμία για τους ανέργους που θέλουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

ΤΟ πρόγραμμα αφορά 7.000 θέσεις εργασίας με μισθό έως 710 ευρώ για ανέργους από 30 ετών και άνω. Δικαιούχοι είναι οι άνεργοι στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Θεσσαλίας και το πρόγραμμα δίνει έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω. Το πρόγραμμα, έχει προϋπολογισμό 44 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ε.Ε. Επίσης, προσφέρει μηνιαία επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για προσλήψεις σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, για περίοδο 12 μηνών.

Οι αποδοχές

Τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχουν ως εξής:
• 473 ευρώ για ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
• 568 ευρώ για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
• 615 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους
• 710 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Προϋποθέσεις 

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας.