Τρι, 29 Νοε 2022
Αρχική  > Δαίμων...

Ο Ριζόπουλος ήξερε, οι δήμαρχοι όχι;

12/5/2022

Η ανακοίνωση της ΠΕΔ Ηπείρου πριν από δυο ημέρες σχετικά με τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα όλο το πρόγραμμα δημοτικών έργων που επιχορηγούνται από την Περιφέρεια , αποτελεί μια πολύ σοβαρή εξέλιξη για την αναπτυξιακή προοπτική  της Ηπείρου.

(Διαβάστε ΕΔΩ) 

Την ίδια στιγμή όμως αναδεικνύει και ένα ζήτημα σχετικά με τα αντανακλαστικά των αιρετών της αυτοδιοίκησης της Ηπείρου.

Το πρόβλημα το είχε εντοπίσει ο Επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζοπουλος  από τις 7 Φεβρουαρίου και το επανεφερε στις 20 Απριλίου, όπου σε σχετικές συνεντεύξεις Τύπου είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Περιφερειάρχη Α. Καχριμάνη και ειχε πει αυτολεξεί : «Ούτε στην Ήπειρο, ούτε στην ΕΝΠΕ των κομματικά εκλεγμένων Περιφερειαρχών δεν μιλά κανείς για το θέμα της ενέργειας. Η σιωπή τους είναι εκκωφαντική. Το ίδιο και οι υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ενδιαφέρονται μόνο για τις δημόσιες σχέσεις τους με τον Καχριμάνη. Οι προϋπολογισμοί των δήμων εμφανίζουν τεράστιο έλλειμμα 154 εκ. ευρώ το 2021, με τις προβλέψεις για πλεόνασμα 60 εκ. ευρώ για το 2022 να είναι αφερέγγυες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο εναγκαλισμός της διαπλοκής με την Περιφέρεια θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος. Παράλληλα, στην περιφέρεια Ηπείρου φτιάχνουμε πλασματικούς προϋπολογισμούς, ψηφίζουμε τεχνικό πρόγραμμα χωρίς να έχουμε λεφτά και μετά δίνουμε αβέρτα παρατάσεις. Δεν μιλά όμως κανείς σε ένα τεχνητό κλίμα «συναίνεσης» μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο. Κανείς, εκτός από εμάς, που καταψηφίζουμε τους πλασματικούς προϋπολογισμούς από την πρώτη μέρα»

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έπρεπε να περάσει παραπανω απο ενας μηνας   για να ασχοληθούν με το ζήτημα και οι ίδιοι οι δήμοι;

Για ένα ζήτημα που όχι απλά τους αφορά άμεσα, αλλά αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για το θεσμό του Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης;

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου,  Δήμαρχος του Δήμου Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, συναντήθηκε στις 4 Μαΐου ως μέλος του Δικτύου Ορεινών Δήμων με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να θέσει αυτό το θέμα.
Γιατί άραγε;