Πεμ, 09 Φεβ 2023
Αρχική  > Δήμοι

Ο Μπακογιάννης διέγραψε τη σύζυγο του 53χρονου από τη δημοτική παράταξη «Αθήνα Ψηλά»

11/10/2022

Τη διαγραφή της συζύγου του 53χρονου, που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη μαθήτρια, από τη δημοτική του παράταξη αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η σύζυγός του 53χρονου κατηγορούμενου ήταν κοινοτική σύμβουλος.

Πηγές του δήμου Αθηναίων αναφέρουν ότι είναι προφανές ότι σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον η σύζυγος του κατηγορουμένου να συνεχίσει να ασκεί το καθήκοντα της. Για αυτό, από το πρωί της Δευτέρας, έχει ζητηθεί η παραίτηση της από τα συλλογικά όργανα στα οποία συμμετείχε και σήμερα, με απόφαση του δημάρχου, διαγράφηκε από την δημοτική παράταξη «Αθήνα Ψηλά».

Την παραίτηση της συζύγου του 53χρονου είχε ζητήσει ο Νάσος Ηλιόπουλος

 
Νωρίτερα, την παραίτηση της συζύγου του Ηλία Μίχου είχε ζητήσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτή πόλη" Νάσος Ηλιόπουλος.

"Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και η πολιτεία έχουν την ευθύνη για την άμεση στήριξη ψυχολογικά και υλικά της οικογένειας του θύματος στον Κολωνό. Να σταματήσει άμεσα η παρουσία ΜΜΕ έξω από το σπίτι του θύματος, να προστατευθεί η οικογένεια και το θύμα" ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

"Μετά όμως και τις τελευταίες καταγγελίες της μητέρας του θύματος προκύπτει πολιτικό θέμα για τον Δήμο Αθηναίων. Δεν γίνεται να παραμείνει στην θέση της η γυναίκα του κατηγορούμενου τη στιγμή που καταγγέλλεται για προσπάθεια συγκάλυψης" συμπλήρωσε.