Πεμ, 21 Ιαν 2021
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Νίκη Κεραμέως: Περιμένουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις των επιστημόνων για το άνοιγμα των σχολείων

25/11/2020

Περιμένουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις των επιστημόνων για το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε στην ΕΡΤ η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όσο για την τηλεκπαίδευση, η Υπουργός επεσήμανε ότι υπήρχαν αρχικά προβλήματα αλλά στη συνέχεια αποκαταστάθηκαν από τον πάροχο.

 

Όπως ανέφερε, η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο. «Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τίποτα δεν υπάρχει που να υποκαθιστά τη διά ζώσης μαθησιακή διαδικασία», επεσήμανε.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση. «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά και καλύπτεται η ύλη καθημερινά», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

Επαγγελματική εκπαίδευση

Μοχλό ανάπτυξης της χώρας, χαρακτήρισε η κα Κεραμέως την επαγγελματική εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι για δεκαετίας υπάρχει χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

«Το ποιοι θα διδάσκουν και τι, θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες κάθε τόπου σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο» διευκρίνισε φέρνοντας ως παράδειγμα την Δυτική Μακεδονία και το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, οπότε σε αυτή την περιοχή, έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση, θα δοθεί στον τομέα της ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.ert.gr